Patentoitu Ventz on kumpaankin ajotakin hihaan asennettava lisälaite, jonka avulla ajoviimaa pääsee takkisi hihaa pitkin. Kuuma ilma poistuu ajoasun kauluksen kautta, mutta ei siinä vielä kaikki. Pelkkä hihan jäähdyttäminen ei ole se juttu, vaan oikeasti mielenkiintoisen laitteesta tekee se, että se valmistajan mukaan toimii Bernoulli-efektin avulla.

Bernoullin periaate väittää, että ilman nopeuden kasvaessa ilman paine pienenee. Pienentynyt ilmanpaine luo puolestaan osittaisen tyhjiön imien mukaansa lisää ilmaa normaalilla paineella, tässä tapauksessa kehosi alaosista takkisi sisällä olevan kuumentuneen ilman. Tämä jatkuva ilman uusiutumisen tai kierrättämisen malli tarkoittaa, että kuumentunut ilma poistuu, ja kaikki ylimääräinen kehon lämpö siirtyy saman tien pois takin sisältä, ja se pitää kehosi lämpötilan miellyttävänä. 

Ventz on iskun- ja hyönteisenkestävä lisälaite, ja se kiinnitetään hihaan klipsin avulla. Sen pitäisi sopia mihin tahansa ajoasuun, kunhan se vain mahtuu hihan sisään käden kera. Laitteestä pitäisi olla hyötyä myös kyydissä istujalle.

Ventziä saa mustana, sinisenä, punaisena, valkoisena ja keltaisena. Hintaa ulkomaille tilattuna on 16,29 puntaa, rahteineen 19,09 puntaa, 24,14 euroa.

Ventzin toimintaperiaate.