Eläkeyhtiöiden Oikeusasiamies, joka pitää huolta eläkeyhtiöiden rahoitusten sijoitusasioista Englannissa, on saanut valituksen 30 toimeksiantajalta. Ne ovat yrittäneet saada takaisin varojaan, joita ovat sijoittaneet Commando 2012, Donnington MC ja Dominator 2012 eläkejärjestelmiin, joissa Stuart Garner oli edunvalvojana.

Garner, joka pyöritti Norton Motorcyclesiä vuodesta 2008 konkurssiin asti, oli kaikissa kolmessa vuonna 2012 perustetussa eläkejärjestelmässä ainoana edunvalvojana.

Hän johti myös Manorcrest Limitediä, joka tuotti eläkejärjestelmät. Tähän Oikeusasiamies otti jo aiemmin kantaa, ja totesi, että Garnerilla oli eturistiriita asiassa. Eläkejärjestelmien varat oli investoitu Norton Motorcycle Holdingsin osakkeisiin.

Vaikka Eläkeyhtiöiden Oikeusasiamies ei todennutkaan, että eläkejärjestelmät olisi pystytetty väärin tarkoitusperin, hän totesi, että Garner "käyttäytyi epärehellisesti" ja rikkoi velvollisuuksiaan edunvalvojana.

Tarkka summa, jonka Garner joutuu maksamaan takaisin investoreille on vielä määrittämättä, mutta vuoden 2012 huhtikuun ja 2013 joulukuun välisenä aikana näihin kolmeen rahastoon sijoitettiin rahaa 10,9 miljoonan punnan, 12,1 miljoonan euron verran tämän päivän kurssilla mitattuna.

Arvioiden mukaan Garnerin maksettavaksi tulee noin 11-14 miljoona puntaa, jälkimmäinen vastaa noin 15,5 miljoonaa euroa.

Sen lisäksi Oikeusasiamies on määrännyt Garnerin maksamaan 6640 euroa jokaiselle 30 valittaneelle, eli yhteensä 199 200 euroa korvauksia "rahastojen poikkeuksellisen huonosta hallinnasta aiheutuneesta ahdingosta ja epämukavuudesta".

Asiasta kertoi mm. Cycleworld.

Nortonista aiemmin:

Nortonin tuotanto lopetettu, betoniporsaat tukkivat kulkutiet – onko legendaarinen brittimerkki tullut tiensä päähän

Legendaarinen brittimerkki joutui selvitystilaan

Hyviä uutisia faneille: intialainen TVS osti ja pelastaa brittilegenda Nortonin