MV Ride on alkuun saatavilla italiaksi ja englanniksi, tosin kielivalikoima on laajenemassa. Sovellus on jaettu kolmeen pääosaan: My bike, Itineraries ja Trips.

My bike eli Pyöräni kertoo esimerkiksi akun tilan ja polttoaineen määrän Bluetoothin kautta: Lisäksi ohjelmiston avulla voit personalisoida pyörääsi "moottori", "jousitus" ja "turvallisuus" -menuvalikkojen kautta. My Bike -toiminnon avulla voit esimerkiksi vaihtaa Öhlinsin EC:n, sähköisen jousituksen ja vaimennuksen asetukset muutamalla klikkauksella. Samalla tavalla sekä etu- että takajousituksen kuin myös ohjausvaimennuksen kohdalla.

Myös ABS-jarruja ja vetoluistonestoa voidaan säätää samalla tavalla sovelluksen avulla, tai vaikkapa muuttaa moottorinohjauskarttoja.

Sovellukseen voidaan tallentaa 10 suosikkikonfiguraatiota moottoria, jousitusta ja turvallisuutta varten, ja jotka voidaan ottaa käyttöön helposti sormen painalluksella.

MV Ride -sovelluksen toinen kohta, Itineraries eli "matkareitit", perustuu Here-karttajärjestelmään. Käyttäjä voi visualisoida reittinsä matkapuhelimen näytöllä ja seurata navigoinnin ohjeita pyörän isolla, värillisellä toisen sukupolven tft-näytöllä.

Yksityiskohtien näyttötaso on erittäin korkea, mikä tekee navigoinnin helpommaksi ja välittömämmäksi viemättä kuljettajan huomiota tiestä. Osio myös mahdollistaa reittien tallettamisen ja jakamisen muiden MV Ride -ohjelmiston käyttäjien kanssa. 

Ohjelmistolla voidaan kerätä myös dataa ajamisesta kallistuskulmista ja vaihteiden vaihtamisesta sekä kaasun käytöstä lähtien. Matkan varrella voi myös ottaa kuvia tai videoita ja lisätä niitä matkakertomukseen.

Kyse on MV Ride -ohjelmiston ensimmäisestä versiosta. Se tulee kehittymään ja saataville ilmeisesti Android-ympäristöön myös. Tällä hetkellä se tukee vain iOS-käyttöjärjestelmää ja siten iPhone-puhelimia.

MV Ride -sovellus tulee olemaan käytettävissä kaikkien valmistajan Euro 5 -mallien kanssa. Tällä hetkellä se on jo käytettävissä kaikkien niiden MV Agusta -mallien kanssa, joissa on toisen sukupolven 5,5 tuuman tft-näyttö kuten:

MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro, MV Agusta Brutale 1000 RR, Superveloce 800 Serie Oro ja Superveloce 800.