Sky Racing Team VR46:n  Luca Marini otti Jerezissä voiton Tetsuta Nagashimasta (Red Bull KTM Ajo) ja Jorge Martinista (Red Bull KTM Ajo).

Neljäntenä maaliin tuli Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS) ja viidentenä rookie Aron Canet (Inde Aspar Team Moto2), jonka tiimikaveri Hafizh Syahrin oli kuudes.

ONEXOX TKKR SAG Teamin Remy Gardner oli seitsemäs ennen Lorenzo Baldassarria (FlexBox HP40). Kymmenen parhaan joukon täydensivät Enea Bastianini (Italtrans Racing Team) ja Xavi Vierge (Petronas Sprinta Racing). 

Seuraaviksi tulivat Stefano Manzi (MV Agusta Forward Racing), Hector Garzo (Flexbox HP 40), Augusto Fernandez (EG 0,0 Marc VDS), Nicolo Bulega (Federal Oil Gresini Moto2) ja Simone Corsi (MV Agusta Forward Racing).

Moto2 podium. Vasemmalta Nagashima, Marini ja Martin.

Moto2 podium. Vasemmalta Nagashima, Marini ja Martin.

Moto2 podium

1 Luca Marini - Sky Racing Team VR46 - Kalex 39:23.297

2 Tetsuta Nagashima - Red Bull KTM Ajo - Kalex +1.271

3 Jorge Martin - Red Bull KTM Ajo - Kalex +4.838

Luca Marini:

"Se oli todella hyvä kisa. Qatarissa asiat olisivat voineet mennä samaan malliin, mikäli meillä ei olisi ollut ongelmia etupään kanssa. Teimme todella paljon töitä, ja asiat lähtivät rullaamaan jo perjantaina. Minun täytyy parantaa hieman aika-ajossa, mutta toinen rivi oli aika hyvä kisaa ajatellen. Oli tosi kuuma, joskaan ei läheskään niin lämmin kuin MotoGP-kisan aikana."

Moto3: Arenas voitti klassisen kamppailun loppuviivalla

Moto3:n voittaja Albert Arenas.

Moto3:n voittaja Albert Arenas.

Moto3-kisan voittajalla on jo täysi 50 pisteen potti kahdesta tänä vuonna pidetystä kisasta. Espanjalainen Albert Arenas (Gaviota Aspar Team Moto3) otti voiton dramaattisessa kisassa Jerezissä. Viimeisellä kierroksella John McPhee (Petronas Sprinta Racing) ajoi ulos Jorge Lorenzon kaarteessa, jonka seurauksena Ai Ogura (Honda Team Asia) ja Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team) valtasivat kakkos- ja kolmossijan.

Andrea Migno (Sky Racing Team VR46) päätyi kisassa neloseksi ja hänen tiimikaverinsa Celestino Vietti viitoseksi. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) ajoi kuudenneksi ja Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) oli kahdeksas ja tiimikaveri Niccolo Antonelli yhdeksäs. Kymmenen parhaan listan täydensi Jaume Masia (Leopard Racing).

Pisteille pääsivät vielä Ayumu Sasaki (Red Bull KTM Tech 3), Stefano Nepa (Gaviota Aspar Team Moto3), Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team), tiimitoverinsa Alonso Lopez ja Jeremy Alcoba  (Kömmerling Gresini Moto3).

Moto3 podium

Moto3:n podiumilla vasemmalta: Ogura, Arenas ja Arbolino.

Moto3:n podiumilla vasemmalta: Ogura, Arenas ja Arbolino.

1 Albert Arenas - Gaviota Aspar Team Moto3 - KTM 39:26.256

2 Ai Ogura - Honda Team Asia - Honda +0.340

3 Tony Arbolino - Rivacold Snipers Team - Honda +0.369

Albert Arenas:

"Uskomatonta. Kisa oli mahtava, todella kova lämmön ja renkaiden vuoksi. Pehmeä takarengas oli todella liukas lopussa, mutta minulla on hyvä tuntuma ja pystyin ajamaan nopeasti luisusta huolimatta. Mutta olen niin onnellinen tiimin puolesta. Teimme viime hetken muutoksen ennen kisaa. Minulla oli eri strategia warmupissa, ja olin vasta 24. Se oli askel taaksepäin, mutta työskentelin kisan hyväksi. Me korjasimme asiat, ja... uskomatonta. Viimeisellä kierroksella pohdin, että podiumsija on hyvä tulos, mutta tiesin, että jos teen oikeat asiat oikealla hetkellä, voitto on mahdollinen. Kiitos kaikile, olen todella onnellinen."