– Tapahtuma-alueella on kokeilu- ja harjoittelupisteitä, joissa liikenneopettajien ohjauksessa osallistujat voivat harjoitella muun muassa jarrutuksia ja väistöjä kovasta nopeudesta, hidasajoa, pujottelua ja käännöksiä sekä apupyörien avulla liukkaalla jarruttamista, kertoo Uudenmaan Autokouluyhdistyksen puheenjohtaja Helen Högström.

Myös kortittomille

Tapahtuma on omiaan myös moottoripyöräilystä haaveileville ja harrastuksen aloittamista pohtiville, sillä tapahtumassa voi liikenneopettajan silmien alla kokeilla turvallisesti, miltä moottoripyörä tuntuu – vaikkei olisi vielä A1-, A2- tai A-luokan ajokorttiakaan.

– Ajotaidon testaaminen suljetussa rataympäristössä pätevien opettajien valvonnassa on hyvä jokaisen motoristin tehdä silloin tällöin. Hyvin helposti käy niin, että oma ajotaito arvioidaan yläkanttiin, joten jotta yllätyksiltä vältyttäisiin, ajotaitokursseilla on hyvä käydä, Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa kehottaa.

– Ajotapa vaikuttaa jokaisen liikkujan turvallisuuteen ja todistetusti ennakoiva ajotapa lisää turvallisuutta kaikkien tienkäyttäjien osalta. Motoristien on näytettävä positiivista esimerkkiä ja pidettävä ajotaidot kunnossa, Högström lisää.

Tapahtumassa on mukana liikenneopettajien lisäksi moottoripyöräpoliisi kertomassa tuoreita liikennekuulumisia.

Vantaan ajoharjoittelurata luokkatiloineen on varattu motoristien käyttöön illan ajaksi ja UAR Finland Oy:n edustaja kertoo osallistujille rataharjoittelumahdollisuuksista. Motoristien/moottoripyöräkerhojen on mahdollista varata rataa myös itsenäiseen harjoitteluun.

Illan aikana kuullaan moottoripyöräilystä matkailuna, ja moottoripyörien maahantuojat sekä vähittäiskaupan edustajat, kuten Bikeworld Oy, Bike Team, Honda, RM Heino Oy, Elfving Oy, PeterPan Bike, RX Moto, ovat vahvasti mukana.

 

Teksti: Erkki Mäki

Kuvat: Uudenmaan Autokouluyhdistys

Vantaan ajoharjoittelurata.

Vantaan ajoharjoittelurata.