Zero Motorcycles taitaa tällä hetkellä olla suurin pelkästään sähkömoottoripyöriä valmistava yritys maailmassa. Se rekisteröi juuri Yhdysvalloissa kaksi uutta tavaramerkkiä, nimittäin “Zero DSR/X:n” ja “Zero FX/E:n”, kertoo Electrek.

Varmaa tietoa mallinimien sisältämistä pyöristä ei ole, mutta mallilyhenteet antavat toki vinkkiä.

Ensinnäkin molemmat nimitykset viittaavat offroad-ominaisuuksiin.

Jo olemassaoleva Zero DSR on valmistajan tehokas dual sport pyörä, joka on tarkoitettu sekä viikottaiseen työmatka-ajoon että viikonlopun ajoreissuihin.

Emme voi olla varmoja siitä, mitä lisäkirjain "X" tarkoittaa, mutta se voi tarkoittaa offroad-painotteisempaa tai adventure-tyyppistä sähkömoottoripyörää.

Zero on jo osittain mennyt siihen suuntaan, eli esitellyt sähkömoottorisen seikkailupyörän, DSR Black Forestin. Pyörämallin kehittivät merkin eurooppalaiset jälleenmyyjät, josta se sitten rantautui myös Yhdysvaltoihin. Malli rakennettiin lisävarustein seikkailukelpoisemmaksi.

Zero FX/E on sitten isompi kysymysmerkki. FX on Zeron pienin pyörämalli, mutta jo sellaisenaan merkin offoroad-kelpoisin; kevyt ja ketterä. Luultavaa on, että E-kirjain vie mallia sen kurapyöräorientoituneille juurille.

Aika näyttää, mitä tulossa on, jos on.

 

Teksti Erkki Mäki

Kuvat: Zero Motorcycles