Quechuan 2 sekunnin helpompi teltta on kupolimaisempi kuin aiempi versio.

Quechuan 2 sekunnin helpompi teltta on kupolimaisempi kuin aiempi versio.

2 Seconds Easy Tent, 2SET on paranneltu versio saman valmistaja alkuperäisestä 2 sekunnin versiosta. Teltta on ranskalaisen urheiluväline- ja varustejätin Decathlonin Quechua-brändin käsialaa, ja varsin mielenkiintoinen tuttavuus.

Decathlon on myynyt eräitä maailman nopeimmin pystettäviä ja purettavia telttoja jo parin vuosikymmenen ajan. 2 sekunnin popup-teltta jo aikanaan teki kaiken muun, paitsi pystytti itsensä. Nyt uusi 2 Seconds Easy -teltta on vielä virtaviivaisempi. Teltan nosto esille, pystyttäminen ja purkaminen ovat helpompia ja nopeampia sekä vähemmän työtä vaativia toimia kuin koskaan.

2 sekunnin teltan alkuperäinen versio julkistettiin 2005. Kuten oheiselta videolta näette, kaksi sekuntia on markkinamiesten liioittelua, mutta nopeasti teltta joka tapauksessa pystyttyy. Ja sitä pystyy nopeuttamaan vielä entisestään, jos hankkii pienet karabiinit viiden kiinnitysnarun kiinnittämiseksi telttaan.

Teltan pakkaus on kiekon muotoinen, ja se puretaan tosiaan narusta vetämällä, ja teltta ponnahtaa pystyyn käytännössä itsekseen muutaman klipsin ja hihnan avaamisen jälkeen.

Quechuan 2 sekunnin teltan purku alkaa narusta kiskaisemalla.

Quechuan 2 sekunnin teltan purku alkaa narusta kiskaisemalla.

Pystyttäminen on siis helppoa, mutta vielä helpompaa on purkaminen ja kasaaminen. Pari näppäimen painallusta riittää kasaamaan teltan, joka on sen jälkeen helppo koota suojapussiinsa. Pakkaamisen viime vaihe vie aikaa vähän enemmän kuin kaksi sekuntia, mutta sen voi ratkaista kokoamalla teltan isompaan pussiin.

2SET on muotoiltu täysin uudelleen alkuperäiseen verrattuna. Siinä on molemmilla sivuilla avattavat läpät, joilla voi parantaa ilmanvaihtoa sisällä sekä tummennettu sisäpuoli, joka pitää sisustan pimeänä ja viileänä.

Kummallekin kahden hengen teltan nukkujalle on tarjolla oma oviaukko helpompaa kulkemista varten sekä oven ulkopuolella läpän alla tilaa ainakin kenkäparille.

2SETin pitäisi kestää aina 50 km/h voimalla puhaltavia tuulia. Se painaa 4,7 kiloa ja menee kokoon 58x20x20cm paketiin, joten se sopii mukavasti moottoripyörän takapenkille. Pystytettynä sisäkorkeus on parhaimmillaan 110 cm.

Quechuan uusi 2 sekunnin teltta pakattuna.

Quechuan uusi 2 sekunnin teltta pakattuna.

Telttaa voi tilata Ranskan Decathlonin kautta 99 euron hintaan täältä. Quechuan sivuille pääset tästä.

Alla on hyvä, selventävä video teltan pystyttämisestä ja purkamisesta. Sen voi katsoa myös täällä.