Origami kokootaitettuna ja kokonaisena.

Origami kokootaitettuna ja kokonaisena.

Bulgarialainen startup-yritys DiFold on suunnitellut kokoontaittuvan juomapullon, joka luottaa vanhaan japanilaiseen paperintaitto- eli origamitaiteeseen. Sen Origami-pullo vetää 750 ml nestettä eli aivan riittävästi useimpiin tarpeisiin. Kun pullo tyhjenee, sen voi yksinkertaisesti valmiita taitoksia myöten taitella kasaan, ja laittaa taskuun tai reppuun tai ripustaa karabiinilla vyöhön tai laukun lenkkiin.

Origami-pullo ei kokoontaitettuna paljoa tilaa vie.

Origami-pullo ei kokoontaitettuna paljoa tilaa vie.

Vaikka luonnon säästäminen on osa uudelleenkäytettävän Origamin myyntivaltteja, käyttömukavuus on vielä houkuttelevampi ominaisuus. Pullo sopii hyvin jokapäiväiseen käyttöön. Kun se on tyhjä, se vain laitetaan johonkin, missä se ei ole tiellä, ja kulkee mukavasti mukana. Motoristin ja retkeilijän matkaan sopii useampikin tyhjä pullo sitä hetkeä varten, kun tiedetään, että vettä tarvitaan enemmän seuraavaa etappia varten. 

Origami-pullon idea on taitoksissa aivan kuten taiteen, mistä se lainaa nimensä. Valmiiksi tehdyt taitokset, jotka kiertävät pullon ympäri mahdollistavat sen, että 20 cm korkea pullo taittuu vain viisi senttimetriä korkeaksi.

Origami-pullo on luja.

Origami-pullo on luja.

Origami-pullo on tyhjänä, mutta täydessä koossaan, vahva ja vakaa siitä huolimatta, että se taittuu vaivattomasti kasaan. Pullon rakenne on suunniteltu kestämään vahvaa pystysuuntaista painetta.

Kun pulloa työnnetään sivuilta, se taittuu helposti kokoon.

DiFold käyttää pullon valmistukseen Bisfenoli-A-vapaata termoplastista muovia. Sen mukaan materiaali on hajutonta, mautonta ja kierrätettävää. Se voidaan puhdistaa harjaa käyttäen ja sen voi myös pestä astianpesukoneessa.

Origami-pullon kokoontaitto on helppoa.

Origami-pullon kokoontaitto on helppoa.

DiFold ehti jo kerätä päättyneessä Kickstarter-kampanjassaa kokoon 118 610 euroa, ja nyt se on koonnut Indiegogon kautta 120 820 euroa. Ilmeisesti pullo ja sen ominaisuudet siis kiinnostavat ihmisiä. Mikäli kiinnostaa, pullo on vielä tilattavissa Indiegogon kautta kampanjahintaan 28 euroa. Toimitukset alkavat tammikuussa 2021.

Kampanjan Indiegogo-sivuille pääset tästä. Asiasta kertoi ensin New Atlas. Pullosta ja sen ominaisuuksista kertovan videon voit katsoa myös täällä.