Vaikka haluatkin saada moottoripyörän allesi mahdollisimman äkkiä, pysähdy kuitenkin vielä hetkeksi pohtimaan erilaisia rahoitusvaihtoehtoja. Kannattaa vertailla eri rahoitustapoja huolellisesti, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan ja mahdollisimman edullisen rahoitusvaihtoehdon.

Myyjäliike todennäköisesti tarjoaa osamaksusopimusta. Se saattaa kuitenkin olla koroltaan kalliimpi kuin vakuudeton moottoripyörälaina. Vakuudetonta lainaakaan ei kuitenkaan kannata ottaa asiaa harkitsematta ja lainoja vertailematta.

Moottoripyörä osamaksulla vai lainalla?

Tavallisesti uuden moottoripyörän voi hankkia itselleen joko osamaksulla tai kulutusluotolla. Kumpi näistä sitten olisi parempi vaihtoehto? Osamaksu on helppo, ja siksi moni valitseekin osamaksun asiaa sen kummemmin pohtimatta. Se ei kuitenkaan välttämättä ole edullisin vaihtoehto, vaan sen korot saattavat olla yllättävän korkeat. Lisäksi osamaksuun liittyy yleensä kaikenlaisia ehtoja, joita kulutusluotoissa ei ole.

Kun hankit moottoripyörän osamaksulla, maksat sitä osissa ennaltasovituissa kuukausierissä. Tämän ajan moottoripyörä on rahoituslaitoksen tai pankin omistuksessa. Moottoripyörä toimii lainan vakuutena. Pyörä ei ole nimissäsi, joten et voi esimerkiksi myydä sitä ennen kuin olet maksanut sen kokonaan.

Et voi yleensä myöskään päättää itse, miten vakuutat moottoripyörän sopimuskauden aikana. Tavallisesti rahoitusyhtiö vaatii kaskovakuutusta, joka on kallis vakuutus. Lisäksi ostajalla pitää yleensä olla käsiraha moottoripyörän ostamista varten. Myöskään ulkomaille matkustaminen moottoripyörällä ei välttämättä käy ihan tuosta noin vain, vaan saatat tarvita siihen rahoitusyhtiön maastavientivaltakirjan.

Kun ostat moottoripyörän lainalla, pyörä on heti sinun. Lainalla ostaminen on siis tietyllä tavalla vapaampaa. Hankkimasi tuote on heti sinun ja voit tehdä sillä mitä haluat. Sinun ei ole pakko ottaa kaskovakuutusta. Moottoripyörä on sinun omistuksessasi, joten voit myydä sen silloin, kun itse haluat ja voit matkustaa sillä ulkomaille vapaasti.

Moottoripyörän hankkiminen lainalla on siinäkin mielessä hyvä valinta, että saat pyörän ilman käsirahaa. Voit lisäksi yhdistää samaan lainaan muitakin hankintoja. Useinhan moottoripyörän ostajat tarvitset myös esimerkiksi ajovarusteita. Saat sisällytettyä nekin samaan lainaan. Kun sinulla on vain yksi laina, saat todennäköisesti säästettyä paljon rahaa. Jos esimerkiksi ostaisit moottoripyörän lainalla tai osamaksulla ja varusteet luotolla, kuukausieristä tulisi yhteensä todennäköisesti melko isot. Sinulla kuluisi paljon rahaa lainojen korkoihin ja kuluihin. Kaikki tämä raha on pois muusta kuluttamisesta.

Voit hakea samassa hakemuksessa lainaa myös varusteita varten

Vakuudettoman moottoripyörälainan kiva puoli on se, että voit kerralla hakea sellaista lainasummaa, joka kattaa ihan kaikki hankinnasta aiheutuvat kulut. Hae sellaista summaa, jolla saat ostettua sekä moottoripyörän että kaikki varusteet ja muut tarvikkeet, jotka haluat itsellesi.

Jos haaveissasi on esimerkiksi ajella ympäri maata ja yöpyä teltassa reissun ajan, voit hakea sellaista lainasummaa, joka kattaa myös teltan ja muut retkeilyvarusteet. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin ajella ympäri maata ja yöpyä teltassa kauniissa maisemissa. Saat aamulla herätä luonnon ääniin. Ruokakin maistuu usein paremmalta, kun sen syö ulkona.

Kaikki mahdolliset hankinnat kannattaa pyrkiä sisällyttämään samaan lainahakemukseen. Saat säästettyä todennäköisesti paljon rahaa, kun sinulla on maksettavana vain yksi laina ja tietysti myös vain yhden lainan korot ja kulut. Käyttöösi jää enemmän rahaa muita harrastuksia varten tai vaikkapa säästöön pahan päivän varalle. Säästät myös muistiasi ja hermojasi, kun ei tarvitse pohdiskella, mihin kaikkialle lainaa olikaan ja kuinka paljon. Pysyt helposti kärryillä jäljellä olevasta lainan määrästä.

On erittäin tärkeää kilpailuttaa moottoripyörälainat ensin. Se on helppoa, eikä vie kauan aikaasi. Suomalaisen lainavertailupalvelu Nordic Bankin palvelussa kilpailutat jopa lähes 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella hakemuksella. Nordic Bankin avulla löydät edullisen moottoripyörälainan helposti ja nopeasti.

Moottoripyörälaina nopeasti netistä

Vakuudeton moottoripyörälaina on kätevä ja nopea. Vakuuksia ja takaajia ei tarvita. Lainanhakuprosessi tapahtuu alusta loppuun saakka netissä. Ei tarvitse käydä konttorissa neuvottelemassa tai odotella rahoja viikkokausia, vaan lainanhaku onnistuu netissä helposti vaikka omalta kotisohvalta käsin ja rahat ovat tililläsi jo yhden työpäivän kuluessa. Kun moottoripyöräkuume iskee, voit hyvällä tuurilla päästä jo samana päivänä hieromaan kauppoja.

Näin haet vakuudetonta moottoripyörälainaa:

  • 1. Täytä hakemus Nordic Bankin nettisivuilla.
  • 2. Vertaile tarjouksia.
  • 3. Allekirjoita lainasopimus ja nosta rahat tilillesi!

Sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus. Voit sillä saada jopa yli 20 tarjousta. Jos löydät niiden joukosta heti sopivan tarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen ja saat rahat jo yhden työpäivän kuluessa tilillesi. Mutta jos haluat pohtia asiaa rauhassa ja vertailla tarjouksia huolellisesti, voit toimia niinkin, sillä yleensä monet tarjouksista ovat voimassa useita viikkoja.

Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa netin kautta 500-70 000 euroa. Kun olet saanut rahat tilillesi, pääset heti moottoripyöräostoksille.