Mopot ja teini-ikäiset pojat ovat kuuluneet yhteen aina 50- tai viimeistään 60-luvulta lähtien. Lontoossa tilanne on kuitenkin muuttunut. Viime vuodesta alkaen Yhdistyneen Kuningaskunnan moottoripyöräilykulttuurissa nuoret skootterikuskit ovat alkaneet julkaista itsestään enenevässä määrin videoita tekemässä wheelieitä pitkin valtateitä ja teollisia alueita. Ilmiö on suorastaan räjähtänyt, ja skenen johtavat esikuvat ovat vetäneet mukaansa tuhansia ja taas tuhansia Instagram- ja YouTube-seuraajia prosessissa.

Nämä brittiläiset mopopojat ovat alkaneet herättää myös kansainvälistä huomioita.

Vice-lehti julkaisi Daisy-May Hudsonin Lontoon mopojengeistä tekemän videon. Siinä toimittaja hehkuttaa ensin nostalgiaa hänen teinivuosiensa mopojengejä kohtaan, ja tapaa nykyisiä underground-mopojengien johtajia. Hän viettää aikaansa myös Lontoon Ace Cafessa, ja lähtee sitten ajelulle ryhmän kanssa, jossa on satoja ja taas satoja nuoria mukana.

Huoletuttavaksi tämän mopojengi-ilmiön tekee sen vihamielisyys muuta yhteiskuntaa kohtaan sekä se, että se näyttää olevan ei niin taloudellisesti hyvinvoivein nuorten muodostama ryhmä. Yhtä jengin johtajista haastetellessa käy ilmi, että pyörät hankitaan "löytämällä" ne jostain, vaikkapa lähimmän MacDonaldsin edestä. Myös väkivalta näyttelee osaa jengin sisäisten suhteiden ratkaisussa.

Katso 21 minuutin video alla: