Tällä hetkellä Venäjällä vaikuttaa anti-Maidan-kansanliike, joka uhoaa, että se estää Ukrainassa Kiovassa Maidanin aukiolla alkaneen vallankumouksen kotimaassaa. Anti-Maidan vannoo puolustavansa Venäjää demokratiaa ajavilta järjestöiltä, jotka uhkaavat maan perustuslakia. Ryhmä on valmis myös väkivaltaan.

Liikeen kokoontumisessa oli mukana myös Night Wolvesien johtaja, ja presidentti Putinin henkilökohtainen ystävä Alexander Zaldostanov, joka tunnetaan myös lempinimellä "Kirurgi". Hän on saanut Venäjän hallinnolta palkintoja "työstään isänmaan puolesta", ja lisäksi hän on esiintynyt julkisuudessa useita kertoja presidentti Putinin rinnalla.

Asiasta kertoi ensin Verkkouutiset-lehti, joka kirjoitti Zaldostanovin myös sanoneen, että anti-Maidanin nimeksi tulisi ottaa "Kuolema homoille".

Anti-Maidan -aktiivien mukaan liike ei saa minkäänlaista rahoitusta virallisilta tahoilta. Sillä ei myöskään väitetysti ole merkittäviä ulkopuolisia rahoittajia.

Liikkeen lehdistötilaisuus näytettiin kuitenkin Venäjän valtion televisiokanavalla ja järjestettiin valtion uutistoimiston tiloissa