Välienselvittely kärjistyi laukaustenvaihdoksi Wacon kaupungissa paikallisella parkkipaikalla, ja ammuskelussa kuoli ainakin yhdeksän henkeä, kertoo Iltalehti. Veitseniskuista ja luodeista haavoittui lisäksi noin 18 henkilöä.

Rähinässä oli mukana poliisin mukaan satoja henkilöitä ja poliisi takavarikoikin paikalta yli sata asetta.

Välienselvittelyyn osallistui poliisin alustavien tietojen mukaan jopa viiden eri mp-jengin jäseniä. Cossacks (Kasakat) ja Bandidos olivat varmuudella mukana.

Juttua varten haastateltu poliisi kertoi, että kyse on eräästä pahimmista ammuskeluista kaupungin rajojen sisällä. Rähinöitsijät alkoivat ampua myös poliiseja. Yksikään näistä ei kuitenkaan loukkaanutunut, kuten ei ihme kyllä myöskään kukaan sivullinen siitä huolimatta, että vain noin kymmenen metrin päässä parkkipaikalta on ravintoloita, joissa ruokaili mm. lapsiperheitä kahakan aikana.

Poliisi sai tiedon jengien kokoontumisesta hyvissä ajoin etukäteen. Tappelu kuitenkin kiihtyi nopeasti nahinasta nyrkki- ja veitsitappeluksi sekä kettinkien ja nuijien käytöksi. Lopuksi vedettiin esiin tuliaseet.

Välienselvittely tapahtui Twin Peaks -urheiluravintolaketjun ravintolan lähellä Wacon suositussa ostoskeskuksessa. Twin Peaks on motoristien paljastavasti pukeutuvista naispuolisista tarjoilijattaristaan tunnettu juottopaikka. 

Poliisi kehotti kokoontumisesta saamansa ennakkotiedon jälkeen ostoskeskusten liikkeitä sulkemaan, mutta varoituksista ei välitetty.