Merkki on noussut maailman suurimmilla moottoripyörämarkkinoilla Intiassa viidenneksi suurimmaksi ja kampannut Yamaha Intian sijalle kuusi.

Tilivuotena 2015/2016 Royal Enfield on myynyt 498 791 moottoripyörää. Siinä on huikaiseva 53 % kasvu edellisvuoteen. Ei liene kaukaa haettua väittää, että RE on kulttipyörän maineessa myös Intiassa? Royal Enfieldin myynti on kasvanut 50 % vuosittain viimeisen viiden vuoden ajan, mikä on erittäin harvinaista.

Suurempia moottoripyörävalmistajia Intiassa ovat suuruusjärjestyksessä Hero MotoCorp, Bajaj Auto, Honda Motorcycle & Scooter India ja TVS Motors. Kasvavaa kysyntää tyydyttääkseen yritys on rakentamassa uutta tuotantolaitosta lähelle Oragadamia. Se nostaa tuotantokapasiteetin 900 000 vuonna 2018.

Royal Enfield Classic Desert Storm.

Royal Enfield Classic Desert Storm.

Yamaha India hävisi viidennen sijansa RE:lle ei pelkästään viimemainitun hurjien myyntilukujen vuoksi, vaan myös siksi, että sen myynti laski vastaavalla jaksolla 4,4 prosenttia.

Royal Enfield pyrkii kasvattamaan myyntiään hiljan julkistetulla 410 cm3 adventure tourerilla Himalayanilla, joka on herättänyt paljon kiinnostusta ja pyörää on jo myyty etukäteen. Parhaiten myyvä Royal Enfield on kuitenkin ikoninen Classic 350.

Yritys pyrkii myös entistä aktiivisemmin maailmanmarkkinoille. Siitä kertoo mm. tutkimuslaitoksen avaaminen Englantiin sekä tiedot isomman moottorin kehittämisestä. RE vie tällä hetkellä moottoripyöriä yli 50 maahan maailmassa. 

Asiasta kertoi Car & Bike -lehti.