1. Kaunis sää vetää puoleensa

Aika monet ratsastavat hevosillaan hyvällä kelillä, kuten myös monet moottoripyöräilijät tuovat pyöränsä tallista vain auringonpaisteella. Kastuminen ei ehkä ole se suurin pelko, vaan se, ettei halua ajaa tai ratsastaa märkiä ja liukkaita teitä pitkin. 

2. Syytä ei tarvita

Suurin osa moottoripyörän omistajista on sellaisia, että mikä tahansa tekosyy kelpaa ajamiseen. Pyörää harvemmin käytetään pisteen A ja B välillä jonkin "oikean" syyn takia, vaan ajetaan vain siksi, että on kivaa. Samaa harrastavat myös ratsastajat, varsinkin viikonloppuisin. 

3. Vapauden tunne

Heille, jotka istuvat toimistossa tai jonkin muun sorvin ääressä koko viikon, ratsastaminen tai moottoripyöräily antavat juuri sen vapaudentunteen, mitä ei välttämättä löydy heidän normaalitekemisistään. Se on heidän sallittua eskapismiaan pahasta maailmasta.

4. Hyvä tasapaino

Sekä moottoripyörää että hevosta ohjataan katseen ja kehon avulla. Kehon koordinaatio ja tasapainon hallinta kehittyvät nopeasti. Ja erityisesti hevosen selässä sitä tarvitaan, koska hevonen on kuitenkin saaliseläin ja tietyllä tavalla arvaamaton, eikä suitsista pidetä kiinni samalla tavalla eikä niistä saa tukea kuten ohjaustangosta.

Motoristi tarvitsee sitä hyvää tasapainoa myös keinotellessaan liikenneruuhkassa mateluvauhtia eteenpäin. Se kehittää ajotaitoa muutenkin, joten ei siinä mitään pahaa.

5. Turhaumien sietokyky

Käpyttelet niityn toiseen päähän suitsien kanssa hakemaan hevostasi iloisin mielin. Näet jo, miten hevosesi ja sinä ratsastatte auringonlaskuun vaan kas, se ketale on pudottanut kenkänsä, jota ei meinaa löytyä mistään. Mielialasi laskee varsinkin kun tiedät, että kengitysseppä ehtii seuraavan kerran ensi viikolla, ja samalle viikolle on luvattu sadetta useimmille päiville. Voisit melkein vannoa, että hevosesi virnistelee vahingoniloisena. Vähintään se pyörittelee korviaan merkitsevästi.

Käpyttelet pyöräsi luo varusteissasi ja kypärä kädessäsi. Näet mielessäsi sinut kirmaamassa pyöräsi kanssa kauas auringonlaskuun vaan kas, sen ketaleen takakumi on tyhjä. Teidät, että sinulla on paikkausvaahtoa, mutta et muista, että missä se pänikkä on. Ymmärrät, että joudut ensin hakemaan uuden sellaisen, ja kun soitat lähimpään mp-rengasliikkeeseen kuulet, että saat uuden renkaan vasta kirotun sateisella seuraavalla viikolla. Mulkoilet pyörääsi epäileväisenä.

6. Kypäräkampaus

Ei varmaan loputtomasti tarvitse selittää heille, jotka joko ratsastavat tai ajavat moottoripyörällä? Monilla on sen vuoksi joko tosi pitkät tai tosi lyhyet hiukset. Ne saavat pään kahdeksan tunnin kypäräkäsittelyn jälkeen näyttämään vähemmän peikkomaisilta tai töyhtötiaismaisilta. Haju on tietysti eri asia.

Jos on puolipitkät hiukset, ja ne on vielä värjätty taiteellisesti, niin kypärän poistaessaan ei voi olla varma, tunnistaako edes itse itseään. Jos joku saa tilanteessa paniikkikohtauksen lähettyvilläsi, niin koeta ymmärtää.

7. Jos on kiire, niin jokin menee pieleen

Jos sinulla on käytettävissäsi niukasti aikaa, ja ajattelet meneväsi pikku ajo- tai ratsastuskeikalle, ja tiedät, että sinun on ehdottomasti oltava jossain johonkin tiettyyn kellonlyömään mennessä, voit olla varma, että jotain menee vikaan. Emme edes halua ajatella mitä, sillä kaikki se, minkä ei ole mahdollista mennä pieleen, yleensä menee.

Jollei muuta, niin kadotat moottoripyöräsi avaimet ajotauolla, etkä löydä niitä millään, kunnes sitten kun olet jo auttamattomasti myöhässä ja tuskaisena luovuttanut huomaat, että olet unohtanut ne virtalukkoon paikalle tullessasi. Tai jollei hevosen kanssa muuta pienempää satu, niin kukaan ei ole muistanut kertoa sinulle, että se on viimeisillään ja alkaa synnyttää.

8. Pukeutumisen tuska

Mitä suuremmalla innolla olet menossa ratsastamaan tai ajelemaan, sitä tuskallisemmalta ja aikaavievemmältä tuntuu asianmukainen pukeutuminen. Ja yleensä silloin on vielä kuuma, joten olet hikimärkä päästyäsi itse asiaan. Ja kärtyinen. Hevonen valitettavasti aistii sen, mutta välillä tuntuu siltä, että niin tekee moottoripyöräkin.

Varusteilla on myös ikävä taipumus kutistua kaapissa, mikä tekee niiden päällevetämisestä entistä ärsyttävämpää.

Useimmat muistavat sen tunteen joko itsessään tai omia lapsia pukiessa, kun äiti pienenä ollessamme puki paksut talvivaatteet yllemme, ja viimeistä vaatekappaletta päälle vetäessä tuli se maailman kovin vessahätä. No, tätähän elämä on. Käsi pystyyn, joka ei ole kokenut jotain vastaavaa ajamaan / ratsastamaan lähitessään.

9. Selviytymisen kyky liikenteessä

Molemmat sekä ratsastaja että moottoripyöräilijä ymmärtävät varsin pian, että ovat vastaanottavassa asemassa siltä osin kuin on kyse muusta liikenteestä. Tämän seurauksena he kehittävät valtavan itsesäilytysvaiston ja herkkyyden tiellä ajokkeineen liikkuessaan ja vaanivat muiden tielläliikkujien reaktioita silmä ja sielu tarkkana. Aiheesta.

Asiasta kirjoitti ensin Horse and Hound. Suomenkielinen teksti kirjoittajalta, joka on ajanut erittäin paljon moottoripyörällä ja ratsastanut vain vähän hevosella, mutta on kuitenkin. Ja tykkää hevosista paljon.