Vanhan kaivoksen motoristikahvila alkaa olla jo legendaarisessa maineessa. Se starttaa kesäkautensa 2.6.2022 alkaen ja kahvi on kuumana joka torstai klo 17-20 koko kesän.

Paitsi että kahvilaillat ovat jo sinänsä mielenkiintoisia, niin kaivostunnelin läpiajo 50 metrin syvyydessä on vielä oma juttunsa.

"Jokainen on ajanut maantietunnelissa, mutta moniko on ajanut kaivostunnelissa?" kyselee Vanhan Kaivoksen väki. "Mieleenpainuvimmat elämykset koetaan usein omalaatuisissa paikoissa", viesti jatkuu.

Ja sehän kuulostaa nimenomaan moottoripyöräilyltä. Olemme ajaneet kaivostunnelissa ja kyllä, voimme suositella kokemusta.

Ajoa kaivostunnelissa. Kuva Piia Kinnunen.

Ajoa kaivostunnelissa. Kuva Piia Kinnunen.

 

Kaivoskierroksia ja motoristipaketti

Vanhaan Kaivokseen pääsee tutustumaan myös kävellen kaivoskierroksella, joita tehdään päivittäin opastetusti. Kesä- ja elokuussa kierros tehdään klo 12.00. Heinäkuussa Lastenkierros on ohjelmassa klo 11 ja päiväkierros klo 13.00.

Alueella on kaivoksen lisäksi Lasten kaivos, Kaivosmuseo ja museotunnelit, Rikastamo, kaivostorni ja murskaamo sekä muita vanhoja, kiinnostavia rakennuksia ja näyttely. joten paikalle voi mennä jo hyvissä ajoin viettämään päivää ja vaikkapa lounaalle ravintola Kumpuun.

Tunnelin läpiajon lisäksi tarjolla on motoristeille paketti "Koe Outokumpu 24 tunnissa moottoripyörällä". Siihen kuuluu majoittuminen hotelliravintola Kumpuun kahden tai yhden hengen huoneissa, lounas Kummussa sekä opastettu kaivoskierros Vanhalla Kaivoksella. Maisema-ajon jälkeen suunnataan 24 kilometrin päähän Kaunisniemen kahvilaan, jossa kahvit. Illalla sitten sauna ja illanistujaiset Kummussa sekä iltapala. Reissun kruunaa tunneliajo Vanhalla Kaivoksella ja lounas ravintola Wanhalla Pajalla.

Motoristeja Vanhalla Kaivoksella Outokummussa. Kuva Iina Ihanamäki.

Motoristeja Vanhalla Kaivoksella Outokummussa. Kuva Iina Ihanamäki.

Linkin tunnelissa-ajovideoihin löydät täältä. Vanhasta Kaivoksesta löydät lisää tietoja täältä ja Hotelli Kummusta täältä.

Tunnelin läpiajoon voi osallistua myös kerhoittain ryhmähinnoilla, jotka löytyvät Vanhan Kaivoksen sivuilta.

Aiheesta aiemmin:

Päivän videolla Outokummun motoristikahvilan kauden loppuhuipentuma: 167 motoristia ajoi museotunnelin läpi

Suosittu Outokummun Vanhan Kaivoksen Motoristikahvila toimii taas!

Outokummun Vanha Kaivos: kaivoseksotiikkaa maan alla ja paljon nähtävää ja koettavaa maan päällä