Willie G. Davidson ei ole kuka tahansa yrityksen perittyjen osakeosuuksien varassa elänyt persoona, vaan hän on toiminut H-D:n pääsuunnittelijana vuosikymmeniä. Kirjassaan "Ride Free. A Memoir" hän jakaa sisäpiiritietoa Harley-Davidsonista, perheestä ja taiteestaan.

Harley-Davidson on ollut myös loputtomien tarinoiden kohde, kun aikanaan 13 johtajaa otti riskin ja osti yrityksen isolta konglomeraatilta. Samoin se on kärsinyt tappioita kisassa ulkomaisia valmistajia vastaan, mutta palannut taas tullakseen suurimmaksi keskikokoisten ja suurten moottoripyörien valmistajaksi.

Samaan aikaan lojaali asiakaskunta hitsautui yhteen Harleyn omistajien kerhoksi, HOG:iksi, maailman menetyksekkäimmäksi kuluttaja-asiakkaiden muodostamaksi organisaatioksi.

Willie G. Davidson, kolmannen sukupolven johtohenkilö yrityksessä, on ollut kiinteä osa kaikkia niitä tarinoita mitä H-D:stä on kirjoitettu, ja siten varmasti paras henkilö avaamaan firman salaisuuksia ja omaa henkilökohtaista näkökulmaansa elämästään osana Harley-Davidsonin saagaa. Luvassa on siis mielenkiintoisia historiaa.

Kirja tarjoaa näkymän yritykseen, jonka Willie G:n isoisä perusti kahden veljensä ja ystävänsä Bill Harleyn kanssa 1900-luvun alussa. Davidson kertoo, miten hän vaelsi pienenä tehtaalla sillä aikaa, kun hänen isänsä työskenteli siellä, ja miten hän opiskeltuaan Pasadena ArtCenterissä, tuli töihin perheyritykseen sen ensimmäiseksi design-johtajaksi.

"Willie G," kuten hänet tunnetaan miljoonien Harley-fanien keskuudessa tarjoaa intohimoisia kommentteja muutamista H-D:n suosituimmista moottoripyörämalleista sekä niistä muutoksista, mitä mp-teollisuus kohtasi toisen maailmansodan jälkeisistä ajoista kasvavaan kilpailijoiden määrään 60- ja 70-luvuilla.

Willie G. Davidson ateljeessaan.

Willie G. Davidson ateljeessaan.

Mutta kirjan sydämessä on Davidsonin henkilökohtainen tarina kasvusta lapsuudessa Harley-Davidsonin tehtaan varjossa ja sittemmin vuosikymmenien mittaisesta urasta, jonka aikana hän suunnitteli joitakin historian ikonisimpia moottoripyöriä.

Davidson selittää kirjassaan, miten tärkeää on ollut pysyä uskollisena yrityksen ainutlaatuiselle tyylille, ja miten historialla on roolinsa jopa moderneimpienkin moottoripyörien designissa.

– Kuvaan aina suhdettani Motor Companyyn rakkaustarinaksi, Davidson sanoo. – Ja se on todella sitä, mitä se on, elinikäinen rakkaustarina, (vaimoni) Nancy minun rinnallani.

Mikä erottaa kirjan muista muistelmateoksista on se, että siinä esitellään myös Davidsonin omaa taidetta, mukaan lukien piirroksia ja vesiväritöitä.

– Halusin jakaa tarinani Harley-Davidsonin fanien ja kaikkien niiden kanssa, jotka rakastavat moottoripyöriä, Davidson selittää. – Mutta halusin myös jakaa taidettani, koska se on aina ollut iso osa elämääni.

Harley-Davidsonin fanit voivat tilata "Ride Free" -teoksen Willie G:n omalta sivustolta osoitteesta www.williegdavidson.com, jolloin he saavat sen ensimmäisinä sen jälkeen, kun kirja julkistetaan 1. elokuuta.

Tiedossamme ei ole, pystyvätkö suomalaiset tilaamaan kirjaa ennakkoon ja toimitetaanko sitä ulkomaille. Kirjan kääntämisestä suomeksi ei myöskään ole tietoa. Kirjan kustantaa Forefront Books ja sen maailmanlaajuiset oikeudet ovat Simon & Schuster'illa.

Willie G. Davidson on legendaarinen designer ja artisti, joka tunnetaan ikonisesta vaikutuksestaan moottoripyöräilykulttuuriin. Hän toimi yli 50 vuotta H-D:n pääsuunnittelijana ja brändilähettiläänä. Hänen taideteoksiaan on ollut nähtävillä gallerioissa ympäri maailman.

Lähde: PRNewswire.

Aiheesta aiemmin:

Harley-Davidson huutokauppaa koronaviruksen jälkeiseen jälleenrakennukseen erikois-LiveWiren Davidsonin suvun signeerauksin

Harley-Davidsonin Fat Boy -malli täytti 30 vuotta; erikoisjuhlamalli julkistettu

Motouutiset 5 v sitten: H-D:n perustajan pojanpoika nimettiin moottoripyöräilyn legendojen joukkoon

Las Vegasissa huutokaupataan harvinaisia Harrikoita tammikuussa