Moottoripyöräpuolella ongelmia sähköprätkien valmistukseen siirtymisessä tuovat mm. hankintahinnan nousu polttoainekäyttöisiä kalliimmiksi. Lisäksi akut tuovat lisää painoa, mikäli halutaan pidempiä ajomatkoja latauksella. Hondan laajan malliston kyseessä ollen tarvitaan myös isoja globaaleja näkemyksiä kestävien ratkaisujen toteuttamiseksi.

Tiistaina Wall Street Journal kertoi, että japanilainen autojen ja moottoripyörien valmistaja pohti sähkömoottoripyörävalmistuksensa listaamista erilliseen yhtiöön, mutta yrityksen edustajat ampuivat ajatuksen alas keskiviikkona.

Yhtiön edustajan mukaan sähköistäminen on pitkä tie, ja sen vuoksi yritys keskustelee eri optioista jättämättä mitään käsittelemättä.

"Emme kuitenkaan suunnittele sähkömoottoripyörien valmistusliiketoiminnan eriyttämistä uudeksi liiketoimintayksiköksi ja sen listaamista pörssiin."

Honda kertoi tiistaina tuovansa markkinoille enemmän kuin kymmenen uutta globaalia moottoripyörämallia seuraavan kolmen vuoden aikana sekä pyrkivänsä saavuttamaan hiilineutraaliuden kaksipyöräistensä osalta vuoteen 2040 mennessä:  Honda avasi sähköistä tulevaisuuttaan: 10 sähköprätkämallia vuoteen 2025 mennessä

Asiasta kertoi mm. Seeking Alpha.

Honda siis toimi eri tavalla kuin Harley-Davidson oman sähkömoottoripyörävalmistuksensa kanssa. H-D yhtiöitti sähköisten Livewire-mallien valmistuksen ja listaa sen pörssiin. Harleyn veto oli kuitenkin seurausta yhtiön pääjohtajan erottamiseenkin johtaneesta rahankäytöstä Livewiren kehitystyöhön. Harley oli ilmeisesti liikaa aikaansa edellä, eikä onnistunut saamaan ydinasiakaskuntaansa kiinnostumaan vaihtamaan bensapyöriään erittäin kalliiseen sähkövaihtoehtoon. Se ei myöskään onnistunut houkuttelemaan nuoria ympäristötietoisia henkilöitä innostumaan sähkömoottoripyöräilystä. Vuonna 2021 Livewireä myytiin globaalisti vain alle 400 kappaletta.

Aiheesta aiemmin:

Honda avasi sähköistä tulevaisuuttaan: 10 sähköprätkämallia vuoteen 2025 mennessä

Patenttipaljastus: Hondan ensimmäinen sähkömoottoripyörä saattaa olla kevari

Harley-Davidson eriyttää Livewire sähkömoottoripyörien valmistuksen pörssinoteerattuun tytäryhtiöön

Toni Palmén: mies ja omatekemä sähkö-mp