Arc on aloittamassa Amerikan valloitustaan, ja sen avittamiseksi valmistaa kaksi Founder’s Signature Editionia edistyksellisestä Arc Vector -sähkömoottoripyörästään.

Erikoismallit ovat jo myynnissä, ja ne on suunnitellut Arcin perustaja ja pääjohtaja Mark Truman, joka on myös henkilökohtaisesti valvonut pyörien valmistumista. 

Luvassa pitäisi olla kaksi ainutlaatuisen loistokasta moottoripyörää, jotka on valmistettu korkeiden käsityötaitovaatimusten mukaan. Sekä monokokkirunko, katepaneelit ja jopa vanteet on valmistettu taotusta hiilikuidusta. Yksityiskohtia korostetaan ruusu-kultavärisellä maalauksella.

Mark Trumanin nimikirjoitus löytyy pyörästä useammasta kohtaa, joten ei jää epäselväksi, että kyse on uniikista pyörästä. Jousitus on musta ja Öhlinsin. Latauspistoke on CCS1 Combo, joka Yhdysvalloissa mahdollistaa nopean DC-latauksen.

Kiihtyvyydeksi pyörälle luvataan 3,1 sekuntia välillä 0 - 100 km/h ja ajomatkaksi latauksella  241 km. Kaupunkiajossa matkaa taittuu jopa 320 km ja maantieajossa noin 192 km.

Huippunopeus on rajattu 200 km/h ja latausaika nollasta täyteen on 40 minuuttia.

Arc Vector Founder's Signature Edition: mallissa on Brembon Stylema -jarrut ja Öhlinsin alusta. Huomaa keinuhaarukka edessä ja takana.

Arc Vector Founder's Signature Edition: mallissa on Brembon Stylema -jarrut ja Öhlinsin alusta. Huomaa keinuhaarukka edessä ja takana.

Teknisiä tietoja:

  • Moottorin teho on 87 kW / 117 hevosvoimaa. Maksimivääntö on takapyörältä 827 Nm. Jännite: 399 volttia. Akseliväli 1450 mm. Istuinkorkeus 825 mm. Kytkimetön yksivaihteinen vaihteisto. Vetoluistonesto. Adaptiivinen regenerointi. Keinuhaarukka edessä ja takana. Suurteho-Led-ajovalot. Ajotapavalinnat. Normaalin Arc Vectorin hinnat alkavat 116 000 €.

Oletettavasti myös Founder’s Signature Edition -mallien mukaan tulee tai ainakin on saatavilla haptista palautetta antava Originin ajotakki sekä HUD:illa eli heijastusnäytöllä varustettu Hedonin kypärä.

– Olemme innoissamme aloittaessamme toimintamme Yhdysvalloissa, joten halusimme tehdä jotain epätavallista sen kunniaksi. Halusin heittää keittiön pesualtaan menemään ja nostaa personifikaation tasoa ja luoda jotain täysin ennennäkemätöntä. On kunnia olla osa Arcia, kyse on niin maagisesta liiketoiminnasta; saada nimeni kahteen pyörään, tuntuu uskomattoman erityiseltä, Truman totesi.

Arc Vectorista ja tästä erikoismallista lisää heidän kotisivuillaan.

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 6.10.2020 13:43

Supersähkömoottoripyörä Arc Vector nousi kuolleista – sittenkin?

TORSTAI 6.6.2019 08:02

Arc Vector: sähkömoottoripyörien vallankumous tulee 2020 - ja erittäin mielenkiintoisena

LAUANTAI 10.11.2018 09:12

Arc Vector, sähkömoottoripyörä joka muuttaa maailmaa; kypärän, ajoasun ja pyörän kokonaisuus