Sonic the Hedgehog on Segan omalle hahmolle, Sonic-siilille omistettu pelisarja. Sen aloitti samanniminen videopeli, joka julkaistiin Sega Mega Drivelle ja myöhemmin Sega Master Systemille sekä Sega Game Gear -käsikonsoleille vuonna 1991. Sittemmin Sonicin peliuniversumi on laajennut, ja siitä on tuotettu vuosien varrella pelejä eri pelikonsoleille ja -alustoille. Tuorein peli on Sonic Superstars, joka julkaistiin 2023.

Sega on nimennyt tämän vuoden pelihahmo Shadowin vuodeksi. Tämä usein vähemmälle huomiolle jäänyt Sonic-hahamo pääsee lopulta parrasvaloihin, kun hänet esitellään sarjan elokuvassa joulukuussa. Shadow-asioita on jo toteutettu, mutta yksi merkittävimmistä tapahtuu tänä viikonloppuna, kun MotoGP-sarjan kisassa Teksasissa Austinissa esitellään Shadowin peleissä käyttämän moottoripyörän reaalimaailman versio. Ehkä todellinen versio myös Shadowista...

Mikäli satut liikkumaan Austinissa tänä viikonloppuna, 12-14.4., liput siellä järjestettävään MotoGP-kisaan voit käydä ostamassa täältä. Kaupan päälle voit nähdä livenä Shadowin prätkineen.

Lohdutukseksi alla kuva todellisesta Shadow'n moottoripyörästä. Hienohan se on reaalimaailmassakin.

Reaalimaailman Dark Rider. Kuva Sega.

Reaalimaailman Dark Rider. Kuva Sega.

Dark Rider -pyörä esiintyi ensimmäisen kerran Shadow the Hedgehogissa. Spinnoff-hahmon peli julkaistiin 2005.

Ainoa huono puoli Shadow'n pyörän todellisessa versiossa pelin fanien mielestä lienee se, että siitä ei todennäköisesti tule koskaan sarjatuotantoversiota. Eikä myöskään ole tiedossa, ilmestyykö se koskaan nähtäville Eurooppaan saati sitten Suomeen saakka.

Lähde: Sega.