Finland Motorsport Circuit Holding oy, joka osti helmikuussa Kymiringin, näyttää lähteneen liikkeelle oikealla asenteella: ensin peruskisatoiminta radalla käyntiin – sitten askel kerrallaan eteenpäin.

Yhtiön toimitusjohtaja Kornél Öry on Kouvolan Sanomille kertonut, että tänä vuonna tärkeintä on saada portit auki ja aloittaa peruskisatoiminta. Kyse on luottamuksen rakentamisesta sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Miltä nyt tuntuu, kun saadaan muutaman vuoden tauon jälkeen kisatoiminta käyntiin Kymiringillä, Ring Race Clubin puheenjohtaja Jarkko Niemelä?

– Kevään mittaan pääsimme asiasta sopimukseen radan uuden omistajan kanssa, ja paljon järjestettäväähän tässä on lyhyessä ajassa. Mutta hieno homma, että kisa on mahdollista järjestää siellä.

– Rutiinia vähän puuttuu nyt, kun järjestimme edellisen kisan vuonna 2021 yhdessä Motopark Racingin kanssa, tauko on pitkähkö. Joudumme ikäänkuin aloittamaan alusta, sellainen perusrutiini puuttuu. Tosin tässähän sitä sitten hankitaan tulevaa varten. Ja olemme tässä sitä hakemassa, koska Kymiring on kotiratanamme meille merkittävä asia jo sinänsä.

Jarkko Niemelä on tyytyväinen, että Ring Race Club pääsee järjestämään kisan kotiradalleen. Kuva Leif Malmström.

Jarkko Niemelä on tyytyväinen, että Ring Race Club pääsee järjestämään kisan kotiradalleen. Kuva Leif Malmström.

– Tärkeintä on se, että kilpailu on toteutumassa.

– On hienoa, että pääsemme sinne järjestämään kilpailun ratapäivien lisäksi. Olemme saaneet radasta erittäin hyvää palautetta sekä niiltä kotimaisilta kuskeilta, jotka ovat ajaneet kansainvälisilläkin radoilla että myös virolaisilta ja ruotsalaisilta kuljettajilta. Kuskit ovat pitäneet rataa upeana, ja sen korkeusvaihteluja onnistuneina. Siinäkin mielessä olemme innoissamme, että pääsemme järjestämään kisaa.

– Paljon on ollut kyselyjä, milloin pääsee ajamaan kisaa Kymiringille. Me tarvitsimme ratayhtiön kumppaniksi, joten nyt se vasta on mahdollista. Ongelmat ovat toivottavasti menneisyyttä, ja olemme päässeet uuteen tilanteeseen, Ring Race Clubin puheenjohtaja Jarkko Niemelä päättää.

Lisätietoja RRC:n sivuilta täältä