Kevään Helsingin MP-näyttelyssä heräsi idea FIM Mototour of Nations-tapahtuman järjestämisestä Suomessa. Mototour of Nations on ajotapahtuma, jossa jokaiseen päivään kuuluu ajoretki ja tutustuminen nähtävyyksiin matkan varrella. Osallistujamäärä on rajoitettu 220 osallistujaan ja keskuksena toimii esimerkiksi paikallinen hotelli.

Keskustelun päätöksenä tapahtumaan lähdetään suunnittelemaan joko kesälle 2026 tai 2027. Tapahtumat ovat FIM:n alaisia, joten Ville Salonen ja Jukka Lainkari ovat alustavasti yhteydessä päättäjiin. Ideointi tulevan ajotapahtuman paikasta ja ohjelmasta alkaa välittömästi. Kauden 2024 Mototour of Nations on Espanjan Granadassa 28.-30.8.2024.

Palaverin päätteeksi vaihdettiin ajatuksia muista yhteistyön muodoista. Aktiivitoimijoiden ”vaihto” nähtiin molemmin puolin kannatettavana ideana. Esimerkiksi matkamotoristit voisivat toimia vaikkapa ratatuomareina SML:n kilpailuissa ja vastavuoroisesti kisajärjestäjät vaikkapa liikenteen ohjaajina TFMK:n tapahtumissa. SML järjestää tarvittavien lisenssien koulutuksia, tavoitteena myös Touring Steward-lisenssikoulutus.