Sekä moottoripyöräilijöitä että moottoripyöräteollisuutta edustavat alan pääjärjestöt (ACEM, FEMA, FIM) juhlivat yhdessä Euroopan päivää julkaisemalla Euroopan johtajille suunnatun manifestin tiistaina 7. toukokuuta.

Eurooppa-päivää vietetään yleensä 9.5. joka vuosi. Se on Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä. Päivällä juhlistetaan historiallista Schumanin julistusta, jossa Robert Schuman esitti ajatuksensa uuden muotoisesta poliittisesta yhteistyöstä, jonka ansiosta sota Euroopan maiden välillä olisi mahdoton. Schumanin ehdotusta pidetään nykyisen Euroopan unionin alkuna.

Manifestissä todetaan mm. seuraavaa:

"Kehotamme EU:n toimielimiä sisällyttämään moottoripyöräilyn aktiivisesti poliittisiin painopistealueisiin kaudella 2024–205, joka alkaa tulevien Euroopan parlamenttivaalien yhteydessä 5.–9. kesäkuuta.

Toimialamme edistää myönteisesti Euroopan taloutta, sosiaalistamista ja alueellista yhteenkuuluvuutta tuomalla vuosittain noin 21,4 miljardia euroa Euroopan bruttokansantuotteeseen ja 389 000 työpaikalla. Euroopassa on lähes 40 miljoonaa moottoripyörää, mopoa, kolmipyörää ja nelipyörää, jotka tukevat puhdasta, tehokasta, käytännöllistä ja nautinnollista vaihtoehtoa ihmisten ja tavaroiden kuljettamiseen kaupungeissa ja maaseudulla.

Moottoripyöräily on täysin Euroopan nykyisen näkemyksen mukainen ja asettaa kansalaistemme elämänlaadun ytimeen samalla kun se edistää kestävää teollisuuden johtajuutta. Hyötyäkseen koko alamme täydestä potentiaalista kohti näin ​​kunnianhimoisia tavoitteita, nykyisessä manifestissa yksilöidään viisi strategista aluetta viranomaisten, motoristien ja moottoripyöräteollisuuden välisen yhteistyön tehostamiseksi samalla, kun tuetaan liikkuvuus- ja liikennepolitiikkaa: turvallisuus, ympäristö ja kestävyys, kilpailukyky, T&K , moottoriurheilu ja matkailu.

Euroopan unionin hankkeen pitkäaikaisina kumppaneina ACEM, FEMA ja FIM odottavat rakentavan vuoropuhelun ja yhteistyön jatkamista uuden poliittisen johdon kanssa Euroopan parlamentissa, komissiossa ja neuvostossa.

Eurooppalaisten moottoripyöränvalmistajien liiton ACEM:in logo.

Eurooppalaisten moottoripyöränvalmistajien liiton ACEM:in logo.

Järjestöjen edustajien kommentit:

Kommentoimalla manifestia kolmen järjestön edustajat sopivat moottoripyöräalan virstanpylväästä tuomalla yhteen kaikki toimijat Euroopan kansalaisten hyödyksi.

Michele Colaninno, ACEM:n pääjohtaja ja Piaggion toimitusjohtaja, totesi: "Tämä manifesti esittelee moottoripyöräilyn sosiaalista ja teollista panosta Euroopassa. Erityisesti kaupungeissa ja esikaupunkialueilla, jotka keräävät 75 prosenttia EU:n väestöstä, L-luokan ajoneuvot voivat täyttää kuilun pehmeän liikkumisen, kuten kävelyn tai pyöräilyn, ja autojen käytön välillä, mikä tarjoaa useita etuja päivittäisessä työmatkaliikenteessä ja pienlogistiikassa. Innovatiivisten, kestävien ja laadukkaiden liikkumisratkaisujen avulla ACEM:n jäsenet jatkavat vahvasti Euroopan kilpailukyvyn edistämistä."

FEMA:n puheenjohtaja Odd Terje Dovik: ”Toivomme, että uudet Euroopan parlamentin jäseniksi valitut ottavat huomioon moottoripyöräilijöiden tarpeet, erityisesti liikenneturvallisuuden osalta. Olemme tietysti valmiina tarjoamaan neuvoja ja asiantuntemusta aina, kun parlamentin jäsenet tarvitsevat meitä. Kolme organisaatiotamme edustavat koko eurooppalaista moottoripyöräyhteisöä: tuottajia, urheilijoita ja vapaa-ajan motoristeja. Olemme yhtenäisiä sitoumuksessamme jatkaa työtä yhteisten etujemme ja oikeuksiemme puolesta.

FEMA:n logo.

FEMA:n logo.

FIM:n puheenjohtaja Jorge Viegas totesi: "Tutkimukset ovat osoittaneet, että moottoripyöräurheilu on Euroopan unionin matkailun avaintekijä. FIM on iloinen, että kolme järjestöämme ovat kokoontuneet yhteen kiinnittääkseen huomiota urheilun panokseen maaseutualueiden talouteen. Se ei ole ainoastaan taloudellisesti tärkeää, vaan kuten manifestissa olemme osoittaneet, se on elintärkeä testausalustana uusille teknologioille, jotka voivat parantaa merkittävästi EU:n kansalaisten ja koko maailman elämänlaatua."

Manifestin julkaisseiden järjestöjen kuvaukset:

European Association of Motorcycle Manufacturers (ACEM): ACEM edustaa suurimpia mopojen, moottoripyörien, kolmipyörien ja nelipyörien (L-luokan ajoneuvot) valmistajia edistääkseen rakentavaa vuoropuhelua Euroopan unionin toimielinten kanssa.

Federation of European Motorcyclists Associations (FEMA): Euroopan moottoripyöräilijöiden yhdistysten liitto (FEMA) edustaa eurooppalaisia ​​moottoripyöräilijöitä. Sen tarkoituksena on edistää, suojella ja säilyttää moottoripyöräilyä.

 

FIM Europen logo.

FIM Europen logo.

Federation Internationale de Motocyclisme (FIM): Vuonna 1904 perustettu FIM on KOK:n tunnustama kansainvälinen moottoripyöräurheilun hallintoelin ja maailmanlaajuinen moottoripyöräilyn puolestapuhuja.

Koko manifestiin pääset tutustumaan täällä.