Suunnittelija Miki Eletan Timeburner oli näytillä Baselin tämänvuotisilla kello- ja korumessuilla. Kelloa on saatavilla kolmena eri versiona, joita kutakin tehdään vain 99 kappaletta. Aivan oikein, hinta ei ole vielä tiedossa.

Kello näyttää aikaa siten, että kampiakseli kiertää ja osoittaa tunteja, ja kellon "päässä" oleva mäntä liikkuu sidoksissa kampiakaseliin aivan niinkuin oikeassakin moottorissa ja osoittaa samalla minuutteja.

Miki Eletan mukaan kello sai inspiraatiota hänen nuoruudenkokemuksistaan vanhoista bosnialaisista tavarajunista ja on kunnianosoitus varhaisille polttomoottoreille sekä moottoripyörän moottorin äänelle. Kellot toteuttaa kellovalmistaja Marc Jenni.

"Jotkut nuoruudenkokemukset jättävät niin vaikuttavan jäljen luonteeseemme, että ne muuttavat meitä. Voimme katsoa taaksepäin ja nähdä itsemme ennen ja jälkeen sen.

Miki Eleta vuosimallin 1950 BMW:nsä kanssa.

Isäni oli veturinkuljettaja, ja kun olin 16-vuotias, hän antoi minun ajaa täysin kuormattua tavarajunaa Bosnia vuoristoisten maisemien halki. Moottorin hypnoottinen ääni, hytin tärinä, savun tuoksu ja se tunne, kun kesytin suurimman moottorin, jonka olin koskaan nähnyt, teki lähtemättömän vaikutuksen", Eleta kertoo lapsuudestaan.

Hänen unelmansa oli hankkia joskus vuosimallin 1950-mallin bokseri-BMW, jollainen oli hänen naapurillaan.

"Sen moottorin tack-tack-rytmi, jonka vieläkin kuulen korvissani, kun suljen silmäni, sai minut luomaan Timeburnerin".

Kello on tehty ruostumattomattomasta teräksestä ja sen halkaisija on 48 mm ja se on vedenpitävä 3 ilmakehän paineeseen saakka. Kello toimii 46 tunnin ajan käsivedolla, mikäli paristo loppuu.

Lisätietoja Timeburnerin kotisivuilta. Asiasta kertoi ensin Gizmag.

Miki Eletan Timeburner hopea ja ruskea.