Kesäkaudella monessa mökkipitäjässä on tavallista enemmän jaettavaa postia, kun lomailijat kääntävät postit kesäosoitteeseen. Myös postinjakelun keskeyttäminen loman ajaksi on suosittua etenkin ulkomaille matkustettaessa. Kun postit säilytetään loman ajan lähipostissa, postilaatikko pysyy tyhjänä ja eikä herätä sivullisten huomiota. Vuosittain näitä muutoksia postinjakeluun tilaa noin 85 000 kotitaloutta.

Postinjakelun muutoksen voi tehdä Postin verkkopalvelussa, jota voi käyttää myös kännykällä. Muutokset kannattaa tilata hyvissä ajoin ja viimeistään noin viikkoa ennen lomalle lähtöä, Posti tiedottaa.

Postit seuraavat mukana lomalle paitsi Postin edelleen lähettäminä myös Netpostissa. Tähän paperittomaan postilaatikkoon voi vastaanottaa muun muassa laskuja ja palkkakuitit. Mökkeilijän ei tarvitse myöskään ohittaa verkkokauppojen kesän alennusmyyntejä, sillä Postin toimittamat paketit voi ohjata paketinohjauspalvelussamme maksutta lähimpään noutopisteeseen

Postit jaetaan haja-asutusalueella postilaatikkoon, joka sijaitsee alueen vakituisten asukkaiden laatikkoryhmässä. Postit voi kuitenkin halutessaan tilata lähemmäs sopimalla postilaatikon sijainnista Postin kanssa. Tämän Lähilaatikko mökille -palvelun saa niin ikään käyttöön verkossa. Verkkopalvelun kautta paikallinen jakelu arvioi asiakkaan ehdottaman postilaatikon paikan, ja asiakas saa siitä vahvistuksen sähköpostitse. Selkeät nimi- ja osoitemerkinnät postilaatikoissa helpottavat postinjakelua.

Sanomalehtien kääntäminen tai jakelun keskeytys tulee sopia sanomalehtien omien asiakaspalveluiden kanssa, Posti muistuttaa.

Postinjakelun muutoksia voi tehdä täällä.