– Kalenteri alkaa täyttyä ja aloitamme huhtikuun 25 päivä Pirkkalassa. Siitä eteenpäin aikataulu on aika tiivis. Tapahtumia on lähes jokaisena arkipäivänä. Tämä on tietenkin positiivinen ongelma. Aikaa on rajallisesti huhtikuun lopulta koulujen loppuun asti. Asia on kuitenkin tärkeä ja siihen kannattaa satsata. Tämä on kaikkien motoristien yhteinen konsepti, eikä mikään yhden miehen show. Se, että ajat pyörällä paikalle riittää. Se on iso ja selkeä kannanotto ja tuenosoitus. Kun kerran motoristit ajavat nakkimakkaran ja hyvän kahvin takia helposti satoja kilometrejä, niin tässä on nyt hyvä syy ajaa, ja tehdä samalla tärkeää työtä koulukiusaamista vastaan, Ari "Santis" Santaharju toteaa.

Santis ja matkakaveri.

Santis ja matkakaveri.

– Kaikki eivät ole puhujia, huippulaulajia tai tempuntekijöitä. Jos yksi pyörä tai ihminen on paikalla, se ei vielä välttämättä merkitse mitään, mutta kun paikalla on paljon motoristeja, niin se on jo painava mielipiteenilmaus ja tuki.

– MKKV-tapahtumat ovat keränneet hienosti motoristeja, mutta edellisen vuoden osallistujamääriin ei voi tuudittautua, vaan asian eteen on kaiken aikaa tehtävä työtä, että jaksamme edelleenkin vierailla kouluissa ja näytämme, että ketään ei kiusata. Säälläkin on merkityksensä. On helppo tulla paikalle, kun aurinko paistaa ja ajokeli on hyvä, mutta mitä sateisempi päivä sattuu kohdalle, sitä merkityksellisemmäksi motoristien ele nousee. Nuoriso näkee, että asia on tärkeä ja meillä on vahva halu osoittaa tukemme heikompien puolesta, Santis painottaa.

Kuvassa MKKV:n ständillä Minna 'Minde' Ruohonen ja Joona Ruohonen.

Kuvassa MKKV:n ständillä Minna 'Minde' Ruohonen ja Joona Ruohonen.

– Tulkaa mukaan. Korostan edelleenkin, että tämä ei ole yhden miehen show. Ihmiset ottavat työstäänkin vapaata ja uhraavat ruokatuntinsa osallistuakseen omalla kustannuksellaan näihin järjestettäviin tapahtumiin, jopa pidemmänkin matkan päästä. Ilman heitä tämä juttu olisi torso.

MKKV päräyttää paikalle ensimmäiseksi Pirkkalaan Kirkonkylän koululle (Anian rantatie 97) 25.04.2016 kello 12.00. Kokoontuminen on kello 11.30 ABC Pirkkalassa (Keisarinviita 2).

MKKV:n Facebook-sivulle pääset tästä.

Asiasta aiemmin sivuillamme:

Motoristit asialla koulukiusaamista vastaan

Seinäjoen Bikeshow: Sons of Abraham ja Motoristit koulukiusaamista vastaan

Motoristit koulukiusaamista vastaan Alavudella: älä ryhdy yleisöksi kiusaajille

'On tärkeää, että jaksetaan vierailla kouluissa ja näytetään porukalla, että ketään ei kiusata', Santis toteaa.

'On tärkeää, että jaksetaan vierailla kouluissa ja näytetään porukalla, että ketään ei kiusata', Santis toteaa.