Applen suunnitelma tuli ilmi tämän Cupertinolaisyrityksen jätettyä patenttihakemuksen. Hakemuksen otsikko on 'Kuljettajan käsitietokoneen lukitus', eli toiminto pätee myös esimerkiksi iPadien kanssa iPhonejen lisäksi.

Patenttikuvauksessa kerrotaan kyseessä olevan lukitusmekanismi ajajan käsitietokoneita varten. Lukitus estää käsitietokonetta suorittamasta tiettyjä toimintoja, kuten tekstaamista, laitteen haltijan ajaessa. Käsitietokone voi tarjota lukutusmekanismin ilman mitään modifiointeja tai lisäyksiä ajoneuvoon hyödyntäen liikeanalysaattoria, näkymäanalysaattoria ja lukitusmekanismia. Toinen versio voi hyödyntää ajoneuvoon asennettavien lisälaitteiden tai modifikaatioiden lähettämiä signaaleja mukaanlukien auton avaimen lähettämät signaalit kun sillä käynnistetään auto.

Oheisesta patenttihakemukseen liitetystä kaavakuvasta selviää, että Applen suunnitelmissa on tehdä järjestelmästä niin tarkka, että lukitus koskee vain ajoneuvon kuljettajaa. On epäselvää, pystyykö esimerkiksi gps-sirulla moiseen tarkkuuteen, vai vaatiiko se apua ajoneuvon lisälaitteilta tai esimerkiksi ajoneuvoon asennetulta Applen iOS-käyttöjärjestelmältä. Nämähän ovat lisääntymässä, sillä Apple tekee yhteistyötä monen eri autovalmistajan kanssa.

Joka tapauksessa vaikuttaa lupaavalta, jos jollain aikavälillä tekstaaminen ajaessa muuttuu mahdottomaksi. Se tuo turvaa motoristeille, ja tuskin Apple moisen lisäominaisuuden kanssa jää yksin. Muut puhelin- ja täppärivalmistajat seuraavat varmasti aikanaan perässä.

Applen patenttihakemukseen liitetystä kaaviosta käy ilmi, että tekstauslukitus koskee vain ajoneuvon kuljettajaa.