Albert Arenas (Aspar Team Gaviota) pelasi korttinsa täydellisesti Qatarin GP:ssä, ja otti KTM:lle merkin sadannen GP-voiton kautta aikojen. Arenas kesti John McPheen (Petronas Sprinta Racing) hyökkäykset, kun nämä kaksi veteraania päätyivät maaliin vain 0.053 sekunnin erolla. Ai Ogura (Honda Team Asia) oli kolmas. Hän ylitti maalilinjan vasta neljäntenä, mutta päätyi podiumille, kun Jaume Masialle (Leopard Racing) määrättiin rangaistus ratarikon vuoksi viimeisellä kierroksella.

Qatarin sunnuntaisen Moto3-kisan podiumilla vasemmalta: McPhee, Arenas ja Ogura.

Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) otti kärkipaikan lähdössä, kunnes Arenas hyökkäsi Raul Fernandezin (Red Bull KTM Ajo) ohi kakkoseksi.

Pian Arenas otti kärkipaikan ja piti sen loppuun asti, mutta tehtävä ei ollut mitenkään helppo, sillä kärkiryhmän koko vaihteli viidestä kuskista 11 ja 20:een ja takaisin. Mutta vaikka Arenas ei ajanut koko aikaa kärjessä, hän kontrolloi tilannetta pysymällä joko kakkosena tai ykkösenä.

Muutamaa kierrosta ennen kisan loppua McPhee aloitti kirinsä. Hän kiri ensin kolmen kärkeen ja sitten yhä ylemmäs. Hänen taktiikkanaan oli odottaa ja iskeä. Ja näin hän toimikin; vaikka Arenas onnistuikin voittamaan, skotti päätyi kuitenkin hienosti toiseksi. McPhee läheni metri metriltä, ja alkoi siirtyä jo vierelle, mutta kiri ei aivan riittänyt, vaan Arenas otti neljännen GP-voittonsa vain 0,053 sekunnin erolla.

McPheen takana maaliin tuli Masia, mutta sortui rajarikkoon viimeisellä kierroksella, ja espanjalaista rankaistiin pudottamalla hänet yhtä sijoitusta alemmas. Tämä vei Ai Oguran podiumille.

McPhee

McPhee

Masia oli siis neljäs, Tatsuki Suzuki viides. Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3) päätyi kuudenneksi ja hänen tiimikaverinsa Jeremy Alcoba seitsemänneksi. Hallitseva FIM Moto3 juniorimaalimanmestari oli joka tapauksessa nopein tulokas.

Filip Salač (Rivacold Snipers Team), Qatar testien nopein, oli kahdeksas ja Dennis Foggia (Leopard Racing) yhdeksäs. Raul Fernandez oli kymmenes.

Eräs avainkuljettajista,  Darryn Binder (CIP Green Power) puuttui tuloslistalta, kun eteläafrikkalainen joutui keskeyttämään kisan, kun hän ja Arbolino ottivat kontaktia ensimmäisessä kaarteessa. Myös Celestino Vietti (Sky Racing Team VR46) kolaroi Alcoban kanssa, mutta hän pystyi jatkamaan kisan loppuun.