Kilpailuviikonloppu oli suomalais-ranskalaiselle kaksikolle tyypillinen kauden avaus. Meno oli vielä hivenen kesäterässä ja kyyti parani joka kerta kun duo radalla esiintyi. Lauantaiseen 12-ratakierroksen kilpailuun Päivärinnan pyöräkunta starttasi kolmannesta lähtöruudusta kellotettuaan lauantain aika-ajossa kolmanneksi kiireisimmän kierroksen, joka kulki aikaan 1:49.202. Paalun valtasi ranskalaispari Sebastien Delannoy/Nicolas Bidault tuhatkuutioisella Suzukillaan kolmen kymmenyksen erolla Päivärintaan. Kakkosruudusta starttasi hallitseva maailmanmestaripari TIM Reeves/Kevin Rousseau.

Päivärinnan pyöräkunta jäi avauskilpailussa neloseksi. Edelle ehtivät Reeves, Delannoy ja hollantilaispari Bennie Streur/Ilse de Haas. Suomalaisviritteisen kuusatasen LCR-Yamahan puhti ei vielä riittänyt vastata isolla rahalla hollannissa laitetun Streuerin pyöräkunnan suoravauhtiin.

– Reevesin Yamaha kulkee samoja meidän kanssa, mutta Streuerin peli etenee suorilla paremmin. Ne pääsi livahtamaan ohi eikä ohittaminen ollut mahdollista. Imussa pysyttiin, mutta ohi ei ollut asiaa, totesi Päivärinta avauskisan jälkeen.

– Kovaa tuolla mennään ja pitänee katsoa peiliin jos ei pärjää, myönsi suomalainen.

Pekka Päivärinta/Emmanuelle Clement. Arkistokuva.

Vauhtia Päivärinnan pyöräkunnalta kuitenkin löytyy, sillä kaksikko kellotti sunnuntain aika-ajossa paalulle oikeuttavan kierrosajan, joka oli sivuvaunujen luokassa viikonlopun nopein kierros. Paras kierros kulki Päivärinnalta aikaan 1:48.049. Kakkosruudun vallannut Tim Reeves jäi kuutisen kymmenystä. Sunnuntain kilpailussa Päivärinta/Clement veti joukkoa ensimmäiset kierrokset, mutta pieni kolarointi kärkikamppailussa TIm Reevesin kanssa pakotti sipoolaisen himmaamaan kyytiä. Lopulta etulokarin vamma pakotti kaksikon ajamaan varikolle. Suomalaisparin onneksi kisa keskeytettiin radalle valuneen öljyn vuoksi samaan aikaan ja Päivärinta oli kilpailun kolmonen.

– Etupyörä otti tuntumaa Reevesin takapyörään ja lokasuoja meni rikki. Vauhtia oli tiputettava ja lopulta ajettava kesken kaiken varikolle. Joku valutti kuitenkin öljyä radalle ja kisa keskeytettiin samalla kierroksella ja meidätkin merkittiin tuloksiin, Päivärinta kertoi suunnaten katseensa tulevaan.

– Seuraavan kerran ollaan radalla kilpailumielellä mäillä näkymin MM-sarjan avauksessa Kroatian Rijekassa syyskuun alussa. Nyt on taas aikaa hakea lisää kulkua ajopeliin.

Teksti ja kuvat: Team 44 Racing tiedotus