Syy motoristiystävällisyyteen on kuulemma yksinkertainen.

– Kateushan se, kun ei itse ehdi enää moottoripyöräillä. Ja toisaalta moottoripyöräily on niin kallista, että täytyyhän sitä jotenkin avittaa, Juha Mustonen naureskelee.

Lukijamme kommentteja lainataksemme: "siistissä, useampikymmenpaikkaisessa ruokapaikassa tarjoillaan maistuvia grilliruokia, motoristeille alennuksella. Sijainti on nelostien varrella matkalla pohjoiseen." 

Nelosgrillissä tehtiin viime talvena melkoinen remontti, joka osittain jatkuu edelleen. Esimerkiksi terassi jäi kesken, mutta valmistuu ensi kevääksi, ja on sitten ryhmien, kuten motoristien käytettävissä. Ja jos jotakuta kiinnostaa niin kyllä, terassilla on A-oikeudet.

– Näkyvyys- ja tunnettuvuusongelmahan tässä on ollut iso, Mustonen kertoo. – Toissatalvenakin ajoin vähintään 40 kertaa tästä ohi, enkä huomannut koko paikan olemassaoloa. Se johtuu osittain siitä, että vastapäätä Nelostien toisella puolen on kirkkaasti valaistu Kärkkäisen autoliike, joka vie huomion. Siihen on kuitenkin tulossa muutos, sähkökaapelit on jo vedetty ja sitten meidänkin olemassaolomme huomataan toisella tavalla.

Ensi kesäksi yöpymis- ja vedenottopaikka

Nelosgrilliä markkinoitiin lähiseudun motoristeille kokoontumispaikkana, ja nämä ovatkin jo löytäneet hyvin paikalle. Mustosen toive on, että laajemminkin ohikulkijat ottaisivat omansa. 

– Ensi kesäksi valmistuu meille myös ulko-wc:t ja vedenottopiste, jotka ovat matkamotoristien käytettävissä vuorokaudet läpeensä. Lisäksi meille tulee alue hyvälle hiekkakankaalle, johon voi pystyttää telttansa ja yöpyä matkalla pohjoiseen tai takaisin.

Miksi sitten mennä muuten muualle kahville tai syömään kuin niihin vakituisiin ABC-myymälöihin matkan varrella? Alennusten lisäksi pätevä syy on hyvä ruoka: Nelosgrilliltä saa reilua ja rehtiä ruokaa paikan päällä nautittavaksi tai mukaan otettavaksi. Pihvit tehdään itse 100 % naudanlihasta, sämpylät ovat lähileipomosta ja kastikkeet tehdään omilla resepteillä. Kuulostaa niin hyvältä, että on pakko viimeistään ensi kesänä testata.

Pariskunnalla on Iissä toinenkin motoristiystävällinen paikka: vanhaan tukkikämppään rakennettu Museokahvila Huilinki aivan Iin keskustassa. Siellä pätee sama alennuspolitiikka kuin Nelosgrillissäkin, Mustonen vakuuttaa.

Nelosgrillin nettisivuille pääset tästä ja Facebook-sivuille tästä. Huilingin Facebook-sivuille taas tästä.