Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteen mukaan varkauksista epäiltyjä on yhteensä seitsemän 16 - 18 -vuotiasta hyvinkääläisnuorta, joista osa oli esitutkinnan aikana kiinniotettuja. Yksi epäillystä on edelleen poliisin määräämässä matkustuskiellossa.

Tutkinnan aikana poliisi suoritti kotietsintöjä, joiden perusteella anastettuja mopoja ja moottoripyöriä tai niiden jäljellä olleita osia on saatu palautetuiksi omistajilleen. Etsinnöissä oli mukana myös pelastuslaitos, jonka sukeltajat löysivät hävitettyjä osia vesistöistä.

Varkausrikosten lisäksi poliisi tutkii lisäksi 11 kätkemisrikosta tai -rikkomusta. Kyse on anastettujen mopojen tai moottoripyörien osien myymisestä. Osia on myyty kaveripiirissä sekä yleisesti mm. internetin myyntisivustoilla.

Kuulusteluissa on ollut mukana usean epäillyn huoltajia. Asia on tullut yllätyksenä esille myös niille vanhemmille, joiden asuintiloihin anastettuja mopoja ja moottoripyöriä oli toimitettu piiloon.

Anastusrikokset olivat pääosin suunniteltuja eli useat mopoista tai moottoripyöristä anastettiin ennakkosuunnitelman perusteella yöaikaan. Tarkoituksena oli ottaa osia omaan käyttöön ja osa myydä edelleen rahan saamiseksi.

Esitutkinta saatetaan päätökseen piakkoin ja esitutkintamateriaali siirretään syyttäjän syyteharkintaan.