Monimutkaisesta maailmanpoliittisesta tilanteesta huolimatta Ducatilla oli paras kolmas kvartaali koskaan. Se myi 14 694 moottoripyörää jaksolla. Kiina, Sveitsi ja Saksa olivat heti vuoden alusta lähtien ennätysmyyntivauhdissa viime vuoteen verrattuna.

Kesäkuusta lähtien – kiitos myös positiivisen markkinan – Ducati alkoi toipua vuoden ensimmäisten kuukausien taantumasta ja onnistui kuromaan kiinni myyntiä, joka oli ehtinyt pudota edelliseen vuoteen verrattuna koko maailmaan vaikuttaneiden tapahtumien jälkeen.

2020 on äärimmäisen kompleksinen vuosi Covid-19 pandeamin vuoksi. Ducati laittoi työntekijöidensä terveyden kaiken edelle ja adoptoi kaikki välttämättömät ehkäisevät toimenpiteet (mm. tuotanto pysäytettiin kuudeksi viikoksi kesken kauden kuumimman ajan) nopeasti ja joustavasti.

Borgo Panigalessa Italiassa toimiva moottoripyörävalmistaja on ottanut irti kaiken mahdollisen digitaalisista apuvälineistä pystyäkseen palvelemaan asiakkaitaan ja fanejaan. Esimerkiksi Streetfighter V4 ja Ducati Scrambler 1100 Pro esiteltiin yleisölle virtuaalisesti.

Huhtikuusta lähtien Ducati Cares -ohjelman avulla asiakas voi vierailla tutussa Ducati-myymälässä turvallisesti tai varata ajan tapaamiseen.

Digitaalisille tapahtumille seuraa jatkoa, kun Ducati esittelee tulevat vuoden 2021 mallit virtuaalisesti viikon välein 4.11. - 2.12. välisenä aikana. Siitä enemmän täällä: 

Ducati julkistaa ensi vuoden uutuutensa netissä viisiosaisena sarjana

– Vaikka vuosi 2020 on myrskyinen, kolmas neljännes oli menestyksekkäin koskaan, totesi Ducatin pääjohtaja Claudio Domenicali. – Nyt tilanne on huonontumassa jälleen, valitettavasti juuri silloin, kun meidän pitäisi esitellä maailmalle uudet mallit vuodelle 2021, joiden parissa olemme työskennelleet jatkuvasti pandemian aiheuttamista hankaluuksista huolimatta. 

Ducatilla on tänä päivänä maailmanlaajuinen myyntiverkosto ja noin 730 jälleenmyyjää ja huoltopistettä miltei 90 maassa. Uusimmat ovat Rio de Janeirossa, Wienissä, Wolfsburgissa ja Antwerpenissä. Ducati Motor Holdingilla on kaikkiaan 1665 työntekijää.

Teksti: Erkki Mäki, kuvat: Pietro Bianchi.