Päivän ensimmäisessä kilpailuerässä Haavisto epäonnistui lähdössä ja lähti tekemään nousua takaa nousten kuitenkin melko nopeasti kolmanneksi aivan Viron Karel Kutsarin kantaan. Kova alkupuristus oli kuitenkin syönyt Kawasaki-kuljettajan voimia siihen malliin, että hän joutui hieman ottamaan vauhdista pois. Ikäväkseen Haavisto vielä kaatui kertaalleen ollen maalissa kuudes. Makkonen taisteli erässä kahdeksanneksi.

Toisessa erässä Haavisto ampaisi lähdöstä Harri Kullaksen perään ja antoi samalla viihdettä suomalaiselle motocrosskansalle Vantaan Lavangossa, kun Haavisto ajoi aivan Kullaksen takalokarissa kiinni 15 minuuttia, mutta taipui lopulta hieman ruutulipulle ollen hienosti kuitenkin selvänä kakkosena maalissa. Makkonen oli maalissa yhdeksäs käyden kovaa taistelua erän lopussa Alex Tapion kanssa, mutta jäi lopulta Tapion taakse tulosliuskalla.

Päivän päättävässä Superfinaalissa Silve Racing-kuljettaja Haavisto oli entistä sisuuntuneempi ollen lähdön jälkeen toisena, mutta ampaisi kärkeen Kullaksen ohi jo ensimmäisellä kierroksella johtaen erää muutaman kierroksen ajan. Kullas pääsi jo Haaviston ohi, mutta ylöjärveläinen kuittaisi takaisin kärkeen. Lopulta Kullas onnistui ohituksessaan, mutta Haavisto roikkui hänen perässään toisen erän tapaan ja kaksikon erotti ruutulipulla vain kahdeksan sekunnin aikaero. Teemu Makkonen oli superfinaalissa 12.

– Aika-ajossa sain jälleen hyvän kierroksen, mutta ensimmäisessä huonon lähdön jälkeen ajoin itseni jumiin, minkä jälkeen tein vielä virheen ja kaaduin. Toisessa erässä sekä superfinaalissa oli hyvää ajoa ja vääntöä Kullaksen kanssa. Molemmista sain puristettua hyvän kakkossijan, Haavisto kertoi päivän jälkeen.

Teemu Makkonen oli MX1-luokan SM-pisteissä kahdeksas. Kuva sennika.

Teemu Makkonen oli MX1-luokan SM-pisteissä kahdeksas. Kuva sennika.

– Hyvä päivä kyllä oli, aika-ajoissa olin hereillä ja sitten erissä hyvää tekemistä. Sain kyllä siinä toisessa erässä vääntää Alexin kanssa, mutta ohi en vaan päässyt, Makkonen kertoi.

– Vaikka tällä kertaa jäätiinkin ilman mitaleita, jäi meidän tiimillemme kaudesta paljon hyvää. Molemmat kuljettajat onnistuivat osakseen tekemään hienoja ajosuorituksia ja siinä ohella tiimin työskentely ja panos parani kisa viikonloppu toisensa jälkeen. Suuret kiitokset meidän hienolle ja ammattimaiselle henkilökunnalle, sekä kaikille ihmisille ja tukijoille, ketkä olette olleet mahdollistamassa toimintaamme. Suuri kiitos ja kunnia kuuluu myös kuljettajille, tiimipäällikkö Petteri Silvennoinen kertoi kilpailun jälkeen.

Haavistolle jäi lopulta kaudesta käteen MX1-luokan neljäs sija ja Teemu Makkoselle kahdeksas sija. Ensi viikonloppuna Makkonen kilpailee vielä Sipoon TOP250-luokan kilpailussa ja sitten edessä on molemmilla kuljettajilla joukkue-SM-kilpailu Hyvinkäällä ennen kuin Haavisto lähtee vielä Suomea edustamaan joukkue-MM-kilpailuun Italiaan Mantovaan syyskuun lopussa.

Tiimin luokkakuva henkilökohtaisen SM-kauden päätteeksi. Kuva Silve Racing.

Tiimin luokkakuva henkilökohtaisen SM-kauden päätteeksi. Kuva Silve Racing.