QJ Motor eli Qianjiang omistaa myös Benellin oikeudet, joten Bikewale kertoo, että nyt valokuvissa esiintynyt uusi 500-kuutioinen Harley-Davidson perustuu Benelli Leoncino 500 malliin. Lehti povaa, että uusi malli julkistetaan vielä tämän vuoden loppuun mennessä Milanon EICMA-show'ssa.

Tiedossa on toki ollut, että Harley työskentelee useampien uusien moottoripyörämallien kehittämiseksi, mutta 500-kuutiosenttimetrin versiosta ei ollut aiemmin tietoa.

Harley-Davidson-merkkinen moottoripyörä havaittiin dynotestissä ja on ensi kerta, kun kyseinen pyörä tavoitettiin kameralla. Kuvat ovat peräisin QJ Motorin videolta. Sama yritys kehittää yhdessä Harleyn kanssa pienikokoista 338 Roadsteria.

H-D 500:ssa lienee sama rinnakkais-twin kuin Leoncino 500:ssakin, samoja osia, ja itse asiassa myös samat mitat. Vaikuttaa siltä jopa, että tavoitteena on vain vaihtaa pyörän bränditunnukset.

Harley-Davidson 338 Roadster

Äskettäin jätetty patenttidokumentaatio paljastaa sen, että tuleva Qianjiangissa valmistettava Harley-Davidson saisi 353 cm3 rinnakkais-twin moottorin.

Yhteistyön tuloksena pitäisi olla kehittyville markkinoille – erityisesti Aasiaan – suunnattu malli. Patenttidokumenttien mukaan sekin olisi lähempänä julkistamista.

Qianjiang käyttää tätä pyörämallia koskevissa dokumenteissaan samaa VIN-koodia kuin Harley-Davidson omansa sijaan.

Siitä selviää mm. moottorin kuutiotilavuus ja rakenne sekä muita olennaisia tietoja: nestejäähdytteinen rinnakkaistwin, varustettu polttoaineen suihkutuksella, kuutiotilavuus 353 cm3 ja mallivuodet 2021-2026. Viimemainittu tarkoittaa joko sitä, että valmistus on jo alkanut tai että sen olisi pitänyt alkaa, mutta että sitä on viivästetty.

Käytännössä se kuitenkin tarkoittanee sitä, että 338 R on niinikään piakkoin tulossa markkinoille pohtivat Autocar India ja Motorcycle.

Aiheesta aiemmin:

Motouutiset koeajaa: Benelli Leoncino Trail 2021 - kohtuuhintainen tyyliscrambleri

Tulevan 350 cc:n pikku-Harley-Davidsonin Kiinan-sukulainen on julkistettu