Julkaisemme uudelleen Joulun - Uuden vuoden aikaan joitakin luetuimpia juttujamme vuonna 2022. Lukuiloa!

Bikes and Beards'in Sean ja Craig ostivat tehdaspakkauksessa olevan ja kokoamattoman 41 vuotta vanhan SR500 Yamahan Vintique Motorsilta Detroitista. Kaverusten tavoitteena oli koota se, saada se käyntiin ja ajaa sillä kotiin.

Hiiret näyttävät olevan ongelma, kun kyse on tehdaspaketissa säilytetyissä prätkissä. Ne tykkäävät pesiä pakkauksen sisään, ja  voi vain toivoa, etteivät olisi syöneet istuimen pehmusteita tai johdotusta.

Mielenkiintoinen tieto videolta on, että vielä 80-luvun alussa ainakin jenkeissä pystyi ostamaan prätkän tehdaspakkauksessaan ja kokoamaan sen itse.

Yamahan SR500 mallia valmistettiin vuodesta 1978-1999, mutta sitä tuotiin Yhdysvaltoihin vain 78-81. Mallissa on pelkästään potkukäynnistys, eikä lainkaan sähköstarttia. Se on lisäksi tunnettu siitä, että se on vaikea käynnistettävä.

Varovainen avaaminen, mitä 41 vuotta vanhasta paketista löytyykään

Varovainen avaaminen, mitä 41 vuotta vanhasta paketista löytyykään

Siinä eivät olleet kuitenkaan miesten kaikki murheet. Suuria kysymyksiä videolla ovat mm. polttoainesäiliön kunto, onko se miten pahasti ruosteessa sisältä?

Ja kun kasaaminen on edennyt riittävän pitkälle, mieleen tulevat myös pyörän avaimet. Missä ne ovat? Löytyykö niitä mistään? Onko ainoa vaihtoehto käynnistää pyörä "perinteisellä" vorojen käyttämällä tavalla? Kundit sittemmin luopuvatkin avainten etsinnästä.

Entäpä sitten akku, josta puuttuvat akkuhapot. Ja niin, polttoainettakin tarvitaan. Renkaat ovat alkuperäiset, 41 vuotta vanhat ja siten yli-ikäiset, mutta näyttävät uudenveroisilta...

Kokeile arvata, monennellako potkulla miehet saavat pyörän käyntiin – vai saavatko?

Voit katsoa videon myös täällä