Erno Kostamo oli samalla ensimmäinen suomalainen koskaan, joka on voittanut Macaun GP-kisan. Samalla hän oli ensimmäinen ei-englantilainen voittaja vuoden 1997 jälkeen.

Kyseessä oli 54. kerta, kun Macaun kisa järjestettiin. Kostamo myös kellotti kisan nopeimman kierrosajan 38motorsport-tiimin BMW:llään.

Kostamo lähti paalupaikalta kisaan, mutta lähtö ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, kun hän sen jälkeen oli matkassa vasta neljäntenä.

Kärkeen ampaisi ensimmäisenä Portugalin Sheridan Morais Syntainics by Penz 13 Hondallaan. Kakkospaikkaa piti muutaman sadan metrin matkan Robert Hodson Dafabet Kawasakillaan, kunnes David Datzer ohitti hänet MTP-Racing by Penz 13 BMW:llään.

Neljäntenä kiri matkaan Kostamo, joka ohitti jo ensimmäisellä kierroksella Hodsonin ja Datzerin.

Kärkikolmikko piti asetelmansa kolmannelle kierrokselle asti, kunnes Erno yhdessä Datzerin kanssa ohitti Moraisin.

Kostamo kärkeen ja Datzer oli kuin liimattuna hänen kannassaan, mutta muutaman kierroksen jälkeen saksalainen alkoi jäädä, kun suomalainen kellotti nopeimman kierroajan.

Kostamo voitti kisan lopulta hienolla 8,2 sekunnin erolla Datzeriin, joka puolestaan oli 2,6 sekuntia edellä Morais'ta.

– Viikko sujui aivan kuten suunniteltiin, kertoi ilahtunut Erno Kostamo. – Tunsin oloni luottavaiseksi heti lähdöstä alkaen, ja keskityin vain omaan tekemiseeni. Tein kovasti töitä jarrutusteni kanssa, ja se maksoi vaivan. On huikea tunne voittaa Macaun kisa!

Erno podiumilla.

Vaikeuksien kautta voittoon

Kostamon edellinen Macaun kisa vuonna 2019 päättyi huonosti. Mies joutui kolariin ja loukkaantui todella vakavasti. Kuntoutuminen onnettomuudesta kesti tämän vuoden puolelle.

Erno on kuitenkin selvästi käyttänyt ajan hienosti hyväkseen. Hän voitti kesällä IRRC-sarjan Imatran katuradalla ajetut kaksi kisaa upeasti, ja nyt voitto täällä Macaussa.

Kausi ei kuitenkaan sujunut aivan suoraviivaisesti. Kostamo ajoi Penz 13 Racing -tallissa, mutta tämä joutui lopettamaan toimintansa, ja mies oli pian Imatranajojen jälkeen yhtäkkiä ilman tallia ja ilman pyörää. Ratkaisuna oli se, että hän perusti 38motorsport-tiimin, osti joukkorahoituksen ja sponsoreiden avulla pyörän itselleen ja sai sen lopulta säädettyä kuntoon. Loppu onkin sitten historiaa.

Ensi kauden suunnitelmissa miehellä on ajaa ainakin IRRC-sarja ja Mansaaren TT-ajot. Odotamme erittäin suurella mielenkiinnolla.

Motouutiset onnittelee Ernoa.

Aiheesta aiemmin:

Katurataspesialisti Erno Kostamo matkalla Macaun GP-kisaan

IRRC-sarjassa ajava Erno Kostamo: Moottoriurheiluyhteisö, nyt tarvitsen tukeanne

Erno Kostamo vei Imatrajon pääluokan IRRC:n voitot ja pesi mm. 21-kertaisen Mansaaren ajon voittajan, Michael Dunlopin

Erno Kostamo joukkokolarissa Macaun GP:ssä: vakavia vammoja, mutta toipumassa