Honda RoadSync -sovellus toimii yhdessä tiettyjen uusien mallien Honda Smartphone Voice Control- (HSCV) eli ääniohjausjärjestelmän kautta ja antaa kuljettajille pääsyn älypuhelintensa useimmiten käytettyihin ominaisuuksiin.

HSVC on tällä hetkellä tarjolla seuraavissa uusissa malleissa: CB750 Hornet, XL750 Transalp, CB1000R, X-ADV, ADV350, Forza 750 ja Forza 350.

Honda Motor Europe kertoo, että HSCV-järjestelmä on saatavilla ympäri Euroopan sekä iOS- että Android-laitteille. Tosin maalista on vielä rajallinen ja tätä kirjoitettaessa siitä puuttuvat Pohjoismaat, kuten Suomi. HSCV-maat tällä hetkellä ovat: Ranska, Saksa, Italia, Espanja, Englanti, Itävalta, Belgia, Tsekki, Unkari. Lichtenstein, Luxembourg, Alankomaat, Puola, Portugal Slovakia ja Sveitsi.

Oletettavaa on, että Honda RoadSync tulee myös Suomeen siinä vaiheessa, kun uudet, vuosimallin 2023 pyörät, erityisesti CB750 Hornet ja XL750 Transalp, saadaan tänne asti. Toivottavasti jo vuoden 2023 alkupuolella.

Honda RoadSync -appi.

Honda RoadSync -appi.

Toimintoja

Älypuhelin liitetään Honda RoadSync-sovelluksen avulla pyörään ja sovelluksen toimintoja voidaan ohjata joko puheohjauksen avulla tai käyttämällä ohjaustangon nuolinäppäimiä. Puhelimen voi tällöin turvallisesti pitää taskussa tai vaikka tankkilaukussa ja silti kaikki toiminnot ovat hyödynnettävissä.

Järjestelmällä voi ohjata ajettaessa mm. navigointia, musiikin valintaa tai vaikkapa hakea säätietoja.

Honda RoadSyncissä käytetään Google Mapsin karttaohjelmistoa ja käytössä on sekä navigointireitin ääniohjaus että nuoiinäyttö mittaristossa. Tft-malleissa voi uuden osoitteen antaa puheohjaamalla.

Järjestelmään on mahdollista tallentaa viisi pikanumerovalintaa. Tft-malleissa on lisäksi puhe-etsintäoptio. Tulevien puhelujen osalta järjestelmä näyttää soittajan, ja voit joko vastata tai kieltäytyä vastaamasta.

Pikaviestejä on tallennettuna viisi. Voit korvata ne omillasi. Voit myös puhehaulla etsiä kontaktin, ja sitten puhua lähetettävän tekstiviestin. Tulevat viestit puhutaan.

Paikallisen sääennusteen voi pyytää joko 2 tai 5 tuntia eteenpäin. Kun navigointi on käytössä, voit myös tarkistaa sään määränpäässäsi.

Aiheesta aiemmin:

EICMA: Tulihan se sieltä – Honda XL750 Transalp, kevyt adventure-enduro

Honda CB750 Hornet: tässä se nyt on, uusi pisteliäs herhiläinen

Honda CB750 Hornet ja RoadSync -sovellus. Voit puheohjata näytölle esimerkiksi säätiedot.

Honda CB750 Hornet ja RoadSync -sovellus. Voit puheohjata näytölle esimerkiksi säätiedot.