Tuttuun tapaan Tie vie -alueella kuullaan Touring Finlandia Moottorikerhon päivitetty Suomi on Saari -esitys eri matkavaihtoehdoista ja -kustannuksista, kun lähdetään Suomesta Keski-Eurooppaan. Tänä vuonna esitellään myös hostelleja Suomessa ja maailmalla.

Tie vie -alueella ovat mukana muun muassa Cafe Lättis, Finnlines, Kyyjärvi Camping, PeterPanBike, Saariselän Tunturihotellit, Suomen Hostellijärjestö, Suomen Leirintäalueyhdistys, Suomen Mukavat Hotellit ja Touring Finlandia Moottorikerho.

Touring Finlandia Moottorikerhon reissutarinoita

Touring Finlandia Moottorikerho on järjestänyt moottoripyöräreissuja jo 50 vuoden ajan. Tänä vuonna kuulemme matkailutarinoita Minna Jokiselta, Mika Neittamolta ja Jaakko Antilalta. Jokinen kertoo kesällä 2022 tekemästään matkasta Brittien saarten pohjoisimpaan kolkkaan ja kertoo prätkähiiren paratiisin löytyvän Shetlannista, Orkneystä ja Skotlannin ylämailta. Neittamo on ajanut Lofooteilta etelä-Norjaan ja toisella reissulla Italiaan, jossa on ajanut Alppien ja Apeniinien yli San Marinoon ja paluumatka on kulkenut Dolomiittien ja Hartz-vuorten kautta. Jaakko Antila on hurauttanut moottoripyörällä Balkanille.

PeterPanBike vie elämysmatkoille!

PeterPanBiken matkanjohtajat Emppu Nieminen, Harri Hjulgren, Lars Winter ja Jyrki Lehtinen kertovat matkoisaan messuilla. Nieminen on ollut Georgiassa tutustumassa sen historiaan ja upeisiin maisemiin. Hjulgren on puolestaan matkannut viime kesänä Islantiin ja Färsaarille omalla pyörällä. Siellä on ajettu mutkateitä satumaisissa maisemissa. Winter on syksyllä ajanut bluesin ja rock & rollin siivittämänä Chicagosta St Louisiin ja Memphisiin Elviksen Gracelandiin poiketen samalla delta bluesin synninpaikassa Clarksdalessa ja legendoista tutussa Paholaisen risteyksessä. Lehtinen on ajanut pitkän viikonlopun reissun kurvaillen Andalusian vuoriston parhaita pätkiä. Matkamotoristi Laura Lehtinen tulee kertomaan eteläisen Norjan kierroksesta, jossa kuljettiin vanhoja reittejä ohi tunneleiden ja yli lumipeitteisten vuorten.

Route 66 – seikkailujen seikkailu

Moottoripyöräkerho Gospel Raidersin Pirjo Kettu ja Tapio Kyllönen kertovat unohtumattomasta reissustaan Chicagosta Santa Monica Beachille Los Angelesiin. U-käännösten reissun pituus oli noin 4600 kilometriä. Esityksessä tuodaan erityisesti esille, mitä kaikkea voi sattua ja mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee matkanjärjestäjää.

MP 23 -messujen Tie vie -alueen ohjelmaan ja aikatauluihin voit tutustua täällä: www.mpmessut.fi

Messuilla ennätysmäärä merkkejä

Helsingin Messukeskus järjestää MP Moottoripyörämessut Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta 3. – 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa. MP 23 -messuilla on edustettuna ennätysmäärä moottoripyörä-, mönkijä- ja mopomerkkejä uutuusmalleineen. Mukana ovat Aprilia, Benelli, BMW, CanAm, CF Moto, Ducati, GasGas, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi, Niu, Piaggio, Polaris, Segway, Stark Varg, SuperSoco, Suzuki, Talaria, Triumph, Vespa, Yamaha ja Zero. Mukaan on jo nyt ilmoittautunut myös muita alan isoja toimijoita kuten Eurobiker, Mopo-Sport, Motonet, Storm, Rinta-Joupin Autoliike ja Rukka.

MP 23 -messut on avoinna: pe 3.2. klo 10-20, la 4.2. klo 9-18 ja su 5.2. klo 10-17.