Cake julkisti Åik:in Las Vegasin kuluttajaelektroniikkamessuilla. Åik:in nimi on peräisin vanhasta Gotlannin saaren kielestä tai murteesta ja tarkoittaa "isoa ja raskasta kuormaa".

Pyörä pystyy kantamaan 200 kilogramman hyötykuorman, ja kolmella 750 Wattitunnin akulla varustettuna sillä voi sähkövoimalla ajaa kertalatauksella jopa 360 kilometriä. Ja koska se on sähköavusteinen polkupyörä, niin polkemalla pääsee tietysti vielä pidemmälle, vaikka akut olisivat jo hyytyneetkin.

Yhdellä 750 Wh:n akulla ajomatka latauksella on 120 kilometriä.

Åik on tarkoitettu ammattilaisille, jotka käyttävät kaksipyöräisiä ansiotyössään tavarankuljetushommissa tai vastaavissa sekä tietysti yksilöille, joiden mielikuvaan e-bikesta se vastaa.

Cake Åik voidaan varustaa monenlaisten kuormien kuljetusta varten.

Cake Åik voidaan varustaa monenlaisten kuormien kuljetusta varten.

Kuten Caken sähkömopo Ösa, myös Åik kuuluu Caken :work-sarjaan. Se on suunniteltu Ösan tavoin jämäkän, modulaarisen alumiinirungon ympärille, joten ostaja voi varustaa pyörän haluamansalaisilla telineillä, laukuilla, trailereilla, koreilla, matkustajan istuimella, tai jollain työtarpeen mukaan määräytyvällä muulla lisävarusteella.

Åik tarjoaa paljon etuja. Ensinnäkin se on polkupyöränä ajettavissa ilman minkäänlaista ajokorttia ja samalla tavoin se on pysäköitävissä kaikkialle, minne polkupyörä voidaan pysäköidä, ja sillä voi myös ajaa kaikkialla, missä polkupyörälläkin.

- Åik'in tultua mukaan :work mallisarjaamme, meillä on nyt tarjolla täydellinen valikoima sähköisiä kaksipyöräisiä vaihtoehtoja liiketoimintaan, jossa tarvitaan kuljetusratkaisuja, totesi Caken perustaja ja pääjohtaja Stefan Ytterborn. – Valikoimamme on optimoitu käsityöläisten tarpeisiin nopeimmista kuljetuksista kaupungissa valvontatyöhön maaseudulla.

Åik on jo ennakkotilattavissa 6470 euron hintaan. Se painaa perusvarustuksessaan 35 kg ja huippunopeus on maksimissaan 25 km/h. Toimitukset alkavat toukokuussa 2023. Lisätietoja Caken sivuilta

Aiheesta aiemmin:

Polestar julkaisee toisen erikoisversion CAKE Makka -sähkömoposta

Cake perustaa Euroopan moottoripyörätehtaansa Ruotsiin

Cake Makka: kevyt, ruotsalainen urbaani sähköajoneuvo muuntuu moneen käyttöön

Kalk AP: ruotsalainen aurinkoenergialla ladattava moottoripyörä on suunniteltu salametsästäjien nappaamiseen Afrikassa

Cake Åikin rakenne on suoraviivainen ja tukeva.

Cake Åikin rakenne on suoraviivainen ja tukeva.