REC Watchesin valmistama TTT Knievel aikarauta.

REC Watchesin valmistama TTT Knievel. Kelloa valmistetaan vain 736 kappaletta.

TTT Knievel -niminen aikarauta on sveitsiläistä valmistetta ja nyt ennakkotilattavissa. Kelloa valmistetaan vain 736 kappaletta, ja niiden valmistukseen on käytetty Evel Knievelin "Shark Jump" XR 750 Harley-Davidsonia, miehen kautta aikojen viimeistä stunttipyörää.

Ennakkotilauksessa kellon hinta on 1780 euroa ja ilmeisesti joulukuusta lähtien, kun kellon toimituksen alkavat, hinta normalisoituu 2095 euroksi. Niin, ja mikäli satut olemaan tästä nimenomaisesta kellosta kiinnostunut, niin voi olla syytä toimia nopeasti, sillä niitä on jäljellä enää 390 kappaletta tätä kirjoitettaessa (sunnuntai 29.10.2023). Kello lähetetään ilmaiseksi kaikkialle maailmaan. 

REC Watchesin valmistama TTT Knievel aikarauta.

TTT Knievel -kello takaa.

Kuten Robert Craig "Evel" Knievel (1938-2007) on sen sanonut: "Jokainen osaa hypätä moottoripyörällä. Vaikeudet alkavat, kun yrität laskeutua sillä".

Sen vaikeuden Knievelkin koki useasti, sillä hän loukkaantui vakavasti monta kertaa hypyn päätyttyä onnettomasti. Knievelin viimeinen suuri kansallisesti televisioitu esitys oli Chicago Shark Jump vuonna 1977. REC Watches sai haltuunsa Knievelin alkuperäiset kytkin- ja etujarruvivut, joita käytettiin hypyssä ja ne uudelleentaottiin Knievel-aikaraudoiksi.

REC Watchesin valmistama TTT Knievel aikarauta.

TTT Knievel aikarauta sivulta.

REC Watches on aiemminkin tehnyt kelloja, legendaaristen moottoripyörien osista. Sellainen on TTT Great Escape -kello, joka on saanut inspiraationsa moottoripyörästä. Kyse ei kuitenkaan ole mistä tahansa prätkästä, vaan TTT Great Escape'ssa on a Steve McQueenin The Great Escape -elokuvassa käyttämästä Triumph TR6 Trophystä saatua metallia. Siten kello muodostuu osaksi elokuvahistoriaa ja sen jatkumoa. Ajanlaskimen kellotaulussa on käytetty alkuperäisistä kytkinlevyistä ja kiertokangista kierrätettyä metallia. Lue lisää tästä: Tämä kello on valmistettu osittain elokuvahistorian eräästä kuuluisimmasta moottoripyörästä

REC Watchesin valmistama TTT Knievel aikarauta.

TTT Knievel -kello edestä.

Millainen kello sitten on TTT Knievel? Sen hihna on kaksinkertaista vasikannahkaa, lasi on safiirikidettä, jonka pinnassa on kolminkertainen heijastamaton pinnoitus, kello on vedenpitävä 50 metriin asti, ja lisäksi siinä sarjanumero 1-736:n väliltä, 26 kiveä, automaatti- tai manuaaliveto, +-6 sekunnin tarkkuus päivää kohti ja kolmen vuoden takuu.

Väritys ja yksityiskohdat kertovat Evel Knievelin tarinaa, kuten virke "King of the Daredevils" – uskalikkojen kuningas – paljastaa.

Lisätietoja REC Watchesin sivuilta täältä

Aiheesta aiemmin:

TORSTAI 7.9.2023 12:04

Lupasi 9-vuotiaana itselleen omistavansa kerran samanlaisen Harley-Davidson stunttipyörän kuin Evel Knievelillä – kuinkas kävikään?

SUNNUNTAI 12.12.2021 09:57

Tämä kello on valmistettu osittain elokuvahistorian eräästä kuuluisimmasta moottoripyörästä

MAANANTAI 16.1.2023 14:55

Evel Knievelin poika, stunt-kuljettaja Robbie Knievel, on poissa

PERJANTAI 25.9.2020 08:01

Stuntti-ikoni Evel Knievelin poika haastaa Disneyn oikeuteen Toystory 4:n hahmon vuoksi

TIISTAI 26.4.2016 09:01

Haluaisitko tällaiset mp-kouluttajat: asialla Easy Rider Peter Fonda ja Evel Knievel

SUNNUNTAI 20.12.2015 12:49

Surmanajolegendan pyörä myydään tammikuussa

REC Watchesin valmistama TTT Knievel aikarauta.

REC Watchesin valmistama TTT Knievel aikarauta.