Jos miehenalku kasvaa 1960-luvulla katsellen televisiosta rakettien lentoa Kuuhun ja Kelju K. Kojootin jahtaavan maantiekiitäjiä raketeilla tai suihkumoottoreilla terästetyillä ajoneuvoillaan, niin mitäpä muuta hänestä aikuisena olisi voinut tulla kuin Bob Maddox, Crazy Rocketman.

Bob Maddox ja Harley Sport Jet.

Kun keitokseen lisätään vielä se, että suihkuhävittäjät lensivät päivittäin hänen kotinsa yli Phoenixissä Oregonissa Vietnamin sodan aikaan, niin vaikutteet ovat selvät.

Mies – tai poika vielä silloin – rakensi jo 10-vuotiaana omat ensimmäiset balsapuusta tehdyt rakettimoottoreilla varustetut lentokoneensa.

Sittemmin rakentelu on laajentunut jo melkein taiteeksi, ja Maddox rakentaa laitteitaan myös tilaustyönä.

Robert Maddoxin koneiden käyttötarkoitukset ovat puhtaasti rauhanomaisia, ja hän on rakennellut erilaisia pulssisuihkumoottorilla varustettuja ajoneuvoja jo vuodesta 2000 lähtien.

Maddoxin kotisivuille pääset tästä ja Youtube-kanavalle tästä

Nautinnollisia katsomishetkiä.

Bob Maddox ja Harley Sport Jet lähdössä.

Harley Sport Jet

Ohessa kaksi Maddoxin valmistamaa kaksipyöräistä laitetta: ensin Harley Sport Jet, jonka ensiajo on taltioitu oheiselle videolle vuonna 2011. Voit katsoa videon myös täällä.

Steampunk style Jet bike

Robert 'Bob' Maddox ja Steampunk style Jet bike. Huomaa 'kuumahko' virtausputki.

Robert 'Bob' Maddox ja Steampunk style Jet bike. Huomaa 'lämpimähkö' virtausputki.

Toinen ajolaite on Steampunk style Jet bike, ja se on varmasti nimensä veroinen. Video on vuodelta 2022, ja näyttää osuvasti myös pulssisuihkumoottorin kerkeän lämmöntuoton. Onneksi Bobin parta tai hiukset eivät ole tuon pidemmät, muuten ne saattaisivat kärähtää.

Voit katsoa videon myös täällä.

Robert 'Bob' Maddox ja Steampunk style Jet bike.

Robert 'Bob' Maddox ja Steampunk style Jet bike.