Dyynimaisemaa Dakar Rallyn viidentenä kisapäivänä Al-Hofufin ja Subaytah'in välillä Saudi-Arabiassa. Kuva Eric Vargiolu.

Dyynimaisemaa Dakar Rallyn viidentenä kisapäivänä Al-Hofufin ja Subaytah'in välillä Saudi-Arabiassa. Kuva Eric Vargiolu.

Dakar Rallyn viiden varsinainen kisapäivä keskiviikkona oli kokonaismitaltaan 645 kilometriä ja vei Al-Hofufista Shubaytahiin. Erikoiskokeita matkan varrelle mahtui 118 kilometrin verran.

Ajo osui Saudi-Arabian kuuluun Tyhjään -neljännekseen, jossa hiekkadyynejä on edessä silmänkantamattomiin. Hondan Pablo Quintanilla taitaa olla tämän joukon dyynispesialisti, hän on hionut osaamistaan Chilessä Atacaman autiomaassa. Niinpä chileläinen otti arvokkaan etappivoiton, kaikkien aikojen kahdeksantensa Dakarissa. Ja ilmeisesti lähtöpaikan seuraavalle päivälle.

Dakar Rallyn viidennen etapin top 12.

Dakar Rallyn viidennen etapin top 12.

Tämän kisapäivän jälkeen alkaa huomenna 48H Chrono, 48 tuntia ajoa ilman huoltoa ja tietoa mistään. Suurimman edun sille saa se, ken pääsee lähtemään luokkansa loppupäässä.

Hondan tehdastallin Ricky Brabec viidentenä kisapäivänä. Kuva Frederic Le Floc'h.

Hondan tehdastallin Ricky Brabec viidentenä kisapäivänä. Kuva Frederic Le Floc'h.

Ranskalainen Adrien Van Beveren on Quintanillan tiimikaveri Hondan tehdastallissa, ja hän ajoi kakkoseksi. Kolmanneksi puolestaan ehti KTM:n tehdastallin Toby Price. Australialainen on Dakarin kaksoisvoittaja, ja on ilmeisesti aloittamassa nousua kohti kärkeä.

Dakarin kokonaistilanne 5. ajopäivän jälkeen.

Dakarin kokonaistilanne 5. ajopäivän jälkeen.

Kokonaiskisan kärkeen siirtyi tällä kertaa Heron Ross Branch Hondan Jose Cornejon vietyä häneltä johtopaikan eilen. Nyt on Cornejon vuoro olla kokonaiskisan kakkosena. Hänen perässään ovat sitten Hondan Ricky Brabec ja Adrian Van Beveren. Hallitseva mestari KTM:n Kevin Benavides on viidentenä.

Pablo Quintanilla: "Ajoin 100 % heti ensimmäisestä kilometristä"

Hondan Pablo Quintanilla otti viidennen kisapäivän voiton.

Hondan Pablo Quintanilla otti viidennen kisapäivän voiton.

Chileläinen otti uransa kahdeksannen Dakarin etappivoiton ja on nyt kokonaiskisassa kuudentena, 26min47sek Ross Branhia jäljessä.

"Kahden kauhean päivän jälkeen kaikki osui kohdalleen. Se meni täydellisesti. Se ei ollut helppoa, koska aurinko häikäisi ja oli vaikeaa nähdä polkuja, mutta ajoin 100 % heti ensimmäisistä kilometreistä lähtien. Se oli rankkaa, mutta onnistuin ajamaa nopeasti ja minulla oli hieno osuus. En odottanut tämän tyyppistä pehmeää hiekkaa, koska oli satanut viime päivinä, mutta minulla oli joka tapauksessa hauskaa. Minulla oli hieno päivä pyöräni selässä. Olen onnellinen olla tässä asemassa ennen lähtöä 48H Chronolle, se auttaa minua ja ehkäpä avaa joitain mahdollisuuksia."

Toby Price: "Meidän on yritettävä pelata kiinniottopeliä"

KTM:n Toby Price.

KTM:n Toby Price.

Kaksinkertainen Dakar-voittaja KTM-kuljettaja Toby Price ajoi kolmanneksi viidennellä etapilla. Australialainen on kuitenkin johtavasta Branchista jäljessä yli puoli tuntia.

"Se oli aika haastavaa. Matkassa oli  paljon pudotuksia. Osa reitistä oli vaarallista, ja onneksi se oli merkitty tiekirjaan, mutta sen jälkeenkin se oli yhtä vaarallista. Missasin pari pudotusta ja sen jälkeen syke oli korkealla. Mutta kaiken kaikkian on ollut hyvä päivä. Tässä olemme. Ja se on tärkeintä. Jos yrittää liian kovasti, voi epäonnistua. Olemme onnellisia. Hondan kaverit vaikuttavat todella vahvoilta. Ja Ross myös Herolla. Meillä on töitä edessä, se on varma. itse teen liikaa virheitä. Pyrimme pysymään mukana kisassa niin hyvin kuin pystymme. Meidän täytyy yrittää ja pelata vähän kiinniottoa, ja katsoa, miten se onnistuu."

Aiheesta aiemmin:

KESKIVIIKKO 10.1.2024 13:39

Dakarissa tiistaina tämän vuoden ensimmäinen kahden etapin voittaja

TIISTAI 9.1.2024 09:20

Dakar: Hallitseva mestari näytti kyntensä navigoinnissa sunnuntain eksymisestä sisuuntuneena – odottamatonta apua kanssakilpailijalta

MAANANTAI 8.1.2024 13:57

Dakar Rallyssä vakava onnettomuus: moottoripyöräkisaaja vailla pulssia – saatiin elvytettyä erämaassa

MAANANTAI 8.1.2024 13:13

Dakar Rally: Branch piti kokonaiskisan kärkipaikkansa, Nacho Cornejo navigointitaidoilla seitsemänteen etappivoittoonsa

SUNNUNTAI 7.1.2024 10:22

Dakarin draamaa: prologin yllätysvoittaja joutui keskeyttämään

LAUANTAI 6.1.2024 10:41

Dakar Rally: Hondan uusi tehdaskuljettaja vei prologin nimiinsä

PERJANTAI 5.1.2024 12:34

Päivän video: Näin Dakar Rallyn tiekirjaa käytetään – osaisitko itse?

MAANANTAI 20.11.2023 16:47

KTM:n Kevin Benavides. Kuva: Florent Gooden.

KTM:n Kevin Benavides. Kuva: Florent Gooden.