Leirinuotio 48H Chronon yöpymispaikassa. Kuva: Florent Gooden.

Leirinuotio 48H Chronon yöpymispaikassa. Kuva: Florent Gooden.

Leirissä oli tarjolla perusvälineet yöpymistä varten. Kilpailijat eivät ole saaneet mitään tietoa vastustajistaan, vaan heidät on eristetty muusta maailmasta toisen kisapäivän loppuun asti.

Torstain tulokset ovat siis virtuaaliset, torstain ja perjantain yhteiset lopulliset tulokset ovat tiedossa vasta myöhemmin tänään.

Etappi 6A: dyyniä dyynin perään

Kokonaiskisan johtopaikkaa Honda-kuljettajien kanssa vuorotteleva Heron Ross Branch. Kuva Julien Delfosse.

Kokonaiskisan johtopaikkaa Honda-kuljettajien kanssa vuorotteleva Heron Ross Branch. Kuva Julien Delfosse.

Kuudennen päivän ajomatka oli vaatimattomat 835 kilometriä, siitä noin 625 kilometriä erikoiskokeita. Jakso Tyhjällä Neljänneksellä oli täynnä dyynejä, ja olosuhteet erilaiset kuin missään muualla. Loputtomalla pehmeän hiekan määrällä on monenlaisia seurauksia esimerkiksi polttoaineenkulutukseen, jonka seuraamiseen kilpailijoiden tulee paneutua. 

Dakarin 6. ajopäivän top 12.

Dakarin 6. ajopäivän top 12.

Valitettavasti Hondan Pablo Quintanilla unohti tämän. Dyyneillä ajamisessa ei tärkeää ole pelkästään osata ja dyynejä ylös ja alas, vaan myös mekaaniset asiat pitää ottaa huomioon. Quintanillalta loppui polttoaine kymmenen kilometriä ennen ensimmäistä tankkauspistettä 424 kilometrin kohdalla, ja hän joutui maksamaan kalliin hinnan laiminlyönnistään. Mies putosi sijoituksissa enemmän kuin tunnin ja 40 minuuttia.

Epäonninen Hondan Pablo Quintanilla. Kuva: Florent Gooden.

Epäonninen Hondan Pablo Quintanilla. Kuva: Florent Gooden.

Päivän haastavuudesta kertoo se, että ainakin kolme kovaa nimeä joutui jättämään leikin sikseen: Hondan Skyler Howes, Heron Joan Barreda ja Korr Offroad Racingin Mason Klein.

Kokonaiskisan tilanne 6. ajopäivän jälkeen.

Kokonaiskisan tilanne 6. ajopäivän jälkeen.

Kuutospäivän voiton otti Hondan Adrien van Beveren, kakkoseksi ajoi puolestaan KTM:n australialaisvahvistus Toby Price ja kolmanneksi Hondan Ricky Brabec, joka samalla siirtyi kokonaiskisan johtoon ohittaen vuorostaan Heron Ross Branchin, joka on taas kakkosena. Van Beveren nousi etappivoitollaan kolmospaikalle.

Adrien Van Beveren: “Pystyin hyödyntämään potentiaalini”

Hondan Adrien van Beveren. Etappivoitto ja nousu kolmanneksi kokonaiskisassa on kova saavutus kisan tässä vaiheessa.

Hondan Adrien van Beveren. Etappivoitto ja nousu kolmanneksi kokonaiskisassa on kova saavutus kisan tässä vaiheessa.

Monster Energy Honda tiimin ranskalaiskuljettaja voitti kisan vaativimman jakson Tyhjällä Neljänneksellä ja on valmis kisaamaan Dakar-voittajan tittelistä. Hän on alle 10 minuutin päässä kisaa johtavasta tiimikaveristaan Ricky Brabecista.

“Eilen puskin kovasti ja sain kiinni kaikki pääkilpailijani, mutta huomasin pian, ettei minulla ollut paljoa polttoainetta jäljellä, joten hidastin vauhtiani. Luulen, että kaikki huomasivat saman asian, koska kukaan ei saanut minua kiinni tai ohittanut. Pyörissämme on taloudellisen ajon moodi, joten aktivoin sen ja siten varmistin sen, että ajoin sujuvasti varoen samalla polttoaineenkulutusta. Fyysisesti oli rankkaa, mutta pystyin hyödyntämään potentiaalini, sillä se on asia, jonka eteen teen kovasti töitä. Tykkään kärsiä hieman, se on juuri sitä, mistä huippuluokan urheilussa on kysymys. Kisaa on viikko jäljellä, ja minun on pystyttävä vakaaseen suoritukseen. Edelleen kaikki on pelissä ja avain on pysyä järkevänä ja keskittyneenä. Aloitan seuraavan viikon avaamalla reittiä, eikä siitä tule helppoa." 

Ricky Brabec: “Olen valmis toiseen viikkoon”

Hondan Ricky Brabec.

Hondan Ricky Brabec.

Yhdysvaltalainen Honda-kuljettaja oli kolmantena päiväetapin jälkeen ja siirtyi kokonaiskisan johtoon. 

“Kaksi päivää autiomaassa oli rehellisesti sanoen aika kivaa. Emme nukkuneet niinkään hyvin, mutta kaikkiaan kavereiden kanssa oli hauskaa. Meillä oli pieni leirituli ja grillasimme ruokamme. Etappi oli pitkä. Luulen, että jos olisimme lähteneet seitsemältä aamulla, olisimme selvittäneet sen päivässä. Minusta tuntuu hyvältä. Olen valmis seuraavaan kisaviikkoon. Sormeni ovat hieman kipeät kytkimen käytöstä, mutta kaikkiaan se oli hauskaa. Nautin siitä. Tiedän, että osa muista kavereista sanoo, että se on liikaa, mutta hei: se on Dakaria, se ei ole helppoa. Odotan kovasti huomista (lauantai) lepopäivää. Olen tyytyväinen ensimmäiseen viikkoon. Ensimmäinen tavoitteeni oli selvitä välipäivään asti ja tavoite numero kaksi ajaa kisa loppuun. Näyttää siltä, että starttaamme toiseen viikkoon 110-prosenttisesti ja odotan sitä."

Aiheesta aiemmin:

TORSTAI 11.1.2024 12:36

Dakar Rally eteni Tyhjän Neljänneksen dyyneillä – mielenkiintoisin seurauksin

KESKIVIIKKO 10.1.2024 13:39

Dakarissa tiistaina tämän vuoden ensimmäinen kahden etapin voittaja

TIISTAI 9.1.2024 09:20

Dakar: Hallitseva mestari näytti kyntensä navigoinnissa sunnuntain eksymisestä sisuuntuneena – odottamatonta apua kanssakilpailijalta

MAANANTAI 8.1.2024 13:57

Dakar Rallyssä vakava onnettomuus: moottoripyöräkisaaja vailla pulssia – saatiin elvytettyä erämaassa

MAANANTAI 8.1.2024 13:13

Dakar Rally: Branch piti kokonaiskisan kärkipaikkansa, Nacho Cornejo navigointitaidoilla seitsemänteen etappivoittoonsa

SUNNUNTAI 7.1.2024 10:22

Dakarin draamaa: prologin yllätysvoittaja joutui keskeyttämään

LAUANTAI 6.1.2024 10:41

Dakar Rally: Hondan uusi tehdaskuljettaja vei prologin nimiinsä

PERJANTAI 5.1.2024 12:34

Päivän video: Näin Dakar Rallyn tiekirjaa käytetään – osaisitko itse?

MAANANTAI 20.11.2023 16:47