Lightning LS218-mallin tuominen markkinoille Enevaten akkuteknologialla varustettuna tarkoittaa sitä, että tästedes sähkömoottoripyörällä voidaan ajaa yhtä pitkiä päivämatkoja kuin bensiinikäyttöisilläkin moottoripyörillä. Pyörä tarjoaa pidemmän ajomatkan latauksella ja sen tarvitsee viettää  vähemmän aikaa laturissa, kerrotaan Lightningin tiedotteessa.

Väitteen todistamiseksi LS218-mallia testattiin viime marraskuussa ajamalla Hollisterista Irwineen Kaliforniassa 710 mailin matka yhtenä päivänä. Se tarkoittaa 1142 kilometrin päivämatkaa, mikä riittänee useimmille.

Enevaten akkujen energiatiheys suhteessa painoon on perinteisiä litiumioniakkuja parempi. Enevaten litiumakustoissa käytetään puhtaasta silikonista valmistettuja anodeja. Akun latautumiseen välillä 20-80% menee noin 10 minuuttia 120kW:n teholla, ja tuloksena on noin 217 kilometrin ajomatka.

Kiihtyy kuin peijooni

LS218:ssa on Enevaten 28,3 kWh akku, joka vie saman tilan kuin perinteisellä Li-ion-teknologialla valmistettu 20 kWh:n akusto. LS218 tuli myyntiin vuoden alusta Yhdysvalloissa. Pyörälle luvataan keskimäärin 302 km ajomatka latauksella moottoritienopeuksilla, tehoa on 244 hevosvoimaa ja vääntöä 306 Nm. Kiihdytys 0-96 km/h sujuu kahdessa sekunnissa.

Lightning LS218:n tulo myyntiin merkitsee isoa virstanpylvästä sähkömoottoripyörien teknologiassa. Nopea latautuvuus mahdollistaa sen, että pyörä on enemmän liikkeellä kuin latauksessa päivän mittaan. Täten sähkömoottoripyörällä matkassa oleva pysyy kavereidensa bensamoottoripyörien vauhdissa reissuilla.

Enevaten huippunopeasti latautuva silikonipohjainen akkuteknologia tarjoaa parhaimmillaan jopa kymmenkertaisen latausnopeuden perinteisiin Li-ion-akkuihin verrattuna. Samalla suurempi energiatiheys tarjoaa parempaa turvallisuutta, alhaisia tuotantokustannuksia, toimivuutta kylmässä ilmanalassa ja pienempää hiilijalanjälkeä.

– Enevaten (akku)teknologian turvin Lightning pyrtyy tarjoamaan maailman ensimmäisen pikalatauksella varustetun tuotantomoottoripyörän, joka tarkoittaa yli 300 kilometrin ajomatkan latauksella moottoritienopeuksilla 28kWh:n akkupaketilla. Matka on paljon pidempi, kuin mitä Lightning on aiemmin pystynyt perinteisellä Li-ion-akkuteknologialla tarjoamaan. Kumppanuus Enevaten kanssa on ollut merkittävä asia: yhdessä puskemme sähkömoottoripyörien innovaatioita yhä pidemmälle, totesi Lightning Motorcyclesin perustaja ja pääjohtaja Richard Hatfield.

Lähteet: Enevate ja Lightning Motorcycles.

Aiheesta aiemmin:

PERJANTAI 24.3.2023 09:48

Lightning LS 218: sähkömoottoripyörä joka lataa bensaprätkien tankkaustahdissa