Jos lohtua kaipaat kuten toimittajamme, niin eipä Biarritzissäkään juuri nyt ole kuin parikymmentä astetta lämmintä sääkarttojen mukaan.

BMW Concept Path 22 -nimeä kantava pyörä on joka tapauksessa tehty Wheels & Waves -Festivaalia varten. Ne pidetään 11. - 14.6. eli ovat paraikaa menossa. Jos aiot osallistua, niin alkaa olla kiire. Kyseisillä festivaaleilla nähdään custom-pyöriä, surffausta ja taidetta. Ilmapiirin väitetään suosivan yksilöllisyyttä ja vapautta.

BMW Concept Path 22.

BMW Concept Path 22 on monen tekijän yhteistyön tulos. Wheels & Waves -festivaalin järjestää Southsiders MC -moottoripyöräklubi, jonka aloitteesta konseptin suunnitteluun kutsuttiin mukaan taiteilija Ornamental Conifer sekä surffilautojen designaaja Mason Dyer Dyer Brandista.

– Näytilläoleva konsepti perustuu BMW:n R nineT:hen, josta on tehty scrambler-henkinen versio, kertoo BMW Motorradin suunnittelujohtaja Edgar Heinrich.

BMW Concept Path 22.

Ensimmäiset scramblerit olivat 1950-luvulla modifioituja maantiepyöriä, joihin laitettiin syväkuvioiset (nappula)renkaat ja kasvatettiin jousituksen joustomatkaa sekä nostettiin pakoputkea ylemmäs, jotta pyörät paremmin sopivat offroad-ajoon. Nämä ominaisuudet tulivat myöhemmin symboloimaan myös kulejttajan asennetta. Scramblerit ilmaisevat intohimoja ja menevät tavallisten standardien ulkopuolelle. Teho ei ole niin olennainen asia kuin tylli ja omaperäisyys.

Path 22 on sisäpiirin juttu, ja kertoo hyvin surffaajien piirissä varjellusta salaisuudesta, rannasta, jonne ei pääse autoilla, ja joka sijaitsee Atlantin rannalla Etelä-Ranskassa. Polku, joka puolen tunnin kävelyn jälkee vie paikkaan (spot), kantaa numeroa 22.

BMW Concept Path 22.

Spot 22 on suunnattu juuri Wheels & Waves -festivaalien kävijöille ja heidän elmäntyylilleen. Pyörä on riisuttu kaikesta epäolennaisesta, silti se on täynnä yksityiskohtia ja on esteettisesti näyttävä, ja jokaisella elementillä ja pinnalla on funktionsa. Pyörään on lisätty erikoisosia Öhlinsiltä, Gilles Toolingilta ja MotoGadgetilta. Myös Roland Sands Designillä on ollut omat sormensa pelissä joidenkin osien osalta. Ja Akrapovicin vaimentimet kruunaavat kokonaisuuden.

Mitäpä enempää selittelemään. Katso kuvat.

BMW Concept Path 22.

BMW Concept Path 22.

BMW Concept Path 22.

BMW Concept Path 22.

BMW Concept Path 22.

Tänne ensi kesänä?