Surinasussu, Repsikka, Vyöruusu, Tarakkaharakka.... Nämä kaikki tarkoittavat naista, joka istuu moottoripyörän takana. Näistä nimistä Sirpa Schnabel sitten valitsi Tarakkaharakan. Mistä sait alkusysäyksen perustaa kyseisen FB-sivuston?

– Eron myötä huomasin, etten enää ollutkaan minkään MP-kerhon jäsen. Itse kuitenkin tykkään siitä sosiaalisesta ympäristöstä, mitä moottoripyöräilyyn liittyy. Moottoripyöräily on globaalia, kansainvälistä toimintaa, joka tunnistetaan kaikkialla. Koska kaipasin sitä yhteisöllisyyttä, niin laitoin Tarakkaharakka-sivuston pystyyn ja kerroin seuraavana päivänä ystävättärelleni, että olin liittänyt hänet ensimmäiseksi jäseneksi. Pikkuhiljaa sana lähti leviämään ja sain MP-kerhojen pressojakin tukemaan ajatusta. Tarakkaharakat-sivustojen jäsenistä löytyy myös miehiä ja moottoripyörää itse ajavia naisia. Tässäkin suhteessa näkyy hyvin se, miten motoristien kesken tuetaan ja tsempataan. Rakastan myös itse moottoripyöriä, ennenkaikkea Inkkareita. Keväällä kun kuulee ensimmäisen kerran moottoripyörän tutun hyrinän, niin tulee takuuvarmasti kylmät väreet, Schnabel kertoo.

– Ennenkaikkea tarakkaharakoita tarvitaan. He pitävät seuraa ja välillä jopa kuskia hereillä, missä mennäänkin. Eikä ole aivan sama, kuinka siellä takana istuu, taitoa sekin vaatii.

Sivuston ylläpito tuo mielihyvää

– Moottoripyöräily on onneksi ihan käytännön tasollakin jäänyt elämääni. Porukalla käydään eri miiteissä, mökkireissuilla ja toisinaan ihan vain ajelemassa.

– Tarakkaharakka-sivuston ylläpitäminen on tuonut mielihyvää; tunnen itseni tärkeäksi ja se antaa myös tekemistä. Yllättävän paljon tämä on kantanut tulta alleen ja porukka on tyytyväisenä pysynyt mukana. Toivoisin, että ihmiset laittaisivat enemmän juttuja, kommentteja, ajokokemuksia ja kuvia sivulle. Itse pyrin vähintään kerran kuukaudessa päivittämään jotain uutta.

Jos kiinnostus heräsi, niin käy klikkaamassa. Tarakkaharakat löytyvät Facebookista.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Seitsemän ongelmaa takapenkkiläisen kanssa - ja miten voit ne välttää