Distinguished Gentleman's Ride (DGR) eli Kunnianarvoisten herrasmiesten ajo järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2012.  Hyväntekeväisyysajon kohteena ovat eturauhassyöpätutkimus ja miesten itsemurhien ehkäiseminen.

Sunnuntaina 27. syyskuuta ajamme jälleen

Ajotapahtuma järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 27. syyskuuta. Herrasmiesten virallisella sivulla kerrotaan, että koronaviruksesta johtuvien sosiaalisen etäisyyden vaatimusten vuoksi massatapahtumia ei järjestetä, vaan ajo ajetaan sooloajona. Jokainen voi siis ajaa mieluisensa matkan yksin tai matkustajan kanssa.

"Vaikka emme ajakaan ryhmissä, se ei tarkoita sitä, ettemmekö pukeutuisi huolitellusti ja ajaisi! 2020 on meidän vuotemme todistaa miten yhtenäisiä ja välittäviä olemme," todetaan tapahtumajärjestäjän kotisivuilla.

"Ajamme samana päivänä saman syyn vuoksi, mutta soolona. Sosiaalisesti etäisinä, mutta globaalisti yhdessä."

Mikäli sää voi olla kylmä ja sateinen – kuten Suomessa tuohon aikaan syksyä jo helposti on – ajon voi suorittaa myös muuna päivänä.

Voit liittyä mukaan DGR:n sivuston kautta täällä. Osallistuminen edellyttää pientä lahjoitusta, mutta se menee hyvään tarkoitukseen. Mukana tapahtumassa on myös Movember-säätiö ja Triumph Motorcycles. Kun olet rekisteröitynyt, ja ajanut ajon, saat ohjeet miten ladata ja jakaa kuvia tapahtumasta. Sen lisäksi tulee livekartta, josta osallistujat voivat löytää jaettuja kuvia ympäri maailman.

Muistakaa, että Kunnianarvoiset herrasmiehet paitsi ajavat rauhallisesti, myös pukeutuvat (turvallisesti ja sen lisäksi) tyylikkään huolitellusti. Ajoreitin suositellaan kulkevan kaupungin keskustan halki, mutta rauhallisempia teitä.

Tähän mennessä DRG on onnistunut maailmanlaajuisesti keräämään rahaa miesten hyväksi tehtävään tutkimukseen 21,2 miljoonaa euroa. 

Asiasta löytyy tietoa myös DGR:n Facebook-sivustolta täältä.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: 

Kunnianarvoisten Herrasmiesten ajo keräsi maailmanlaajuisesti 5,5 miljoonaa miesten tukemiseen

Motoristien ajoa syöpää vastaan ryydittää tänä vuonna komea moottoripyöräsinfonia - katso ja kuuntele

 

Teksti: Erkki Mäki

Kuvat: Distinguished Gentleman's Ride