Uusi Michelin Road Classic. Rakennekuva.

Uusi Michelin Road Classic. Rakennekuva.

Uusi Michelin Road Classic korvaa Michelin Pilot Activ -renkaan ja tulee myyntiin rengasliikkeissä tammikuussa 2021. Renkaissa retromuotoilu yhdistetään uusimpiin materiaaleihin ja rakenne perustuu viimeisimpään rengasteknologiaan.

Pintakuviossa on määrätty pyörimissuunta ja urien osuus kulutuspintakumista on 26 prosenttia, minkä ansiosta renkaan suorituskyky ja estetiikka ovat tasapainoiset. Koska kulutuspinnan keskiosa ja olkapääalue ovat sileät, rengas saa optimaalisen kosketuksen tienpintaan ja pito kuivalla tienpinnalla on loistava. Märillä tienpinnoilla erinomainen pito syntyy sataprosenttisen silica-kumiseoksen ja vesikalvon rikkovien, päistään viistottujen kuviourien ansiosta. Renkaan pito on vaikeissakin olosuhteissa erittäin hyvä, ja sen käyttöikä on pitkä, kerrotaan Michelinin tiedotteessa.

Moottoripyörän renkaan rungon on pystyttävä luotettavasti ja kestävällä tavalla täyttämään monia vaatimuksia. Renkaan on kannettava pyörän ja kuljettajan paino, tarjottava ajomukavuutta sekä pysyttävä muodossaan myös suurissa nopeuksissa. Lisäksi rengas ei saa lämmetä liikaa, mikä vaikuttaisi sen kestävyyteen.

Uusi Michelin Road Classic.

Uusi Michelin Road Classic.

Michelin Road Classicin runko täyttää nämä vaatimukset. Kulutuspinnan alla on kaksi Bi-NST-kerrosta, jotka estävät runkoa laajenemasta keskipakoisvoiman vaikutuksesta suurilla nopeuksilla. Näin renkaan kosketuspinta tiehen pitää muotonsa ja renkaan pito säilyy optimaalisena. Bi-NST -kerrosten alla on kaksi jäykkää Bi-NC -kerrosta, jotka kantavat kuorman ja antavat ajolle vakautta kaikissa tilanteissa. Samalla kantavat kerrokset ovat riittävän joustavia, jotta kuljettaja ja matkustaja voivat nauttia miellyttävästä matkanteosta. Runkoa kiertää sen jalkaosassa ilmatiivis butyylinauha, minkä ansiosta rengas voidaan asentaa sisärenkaattomana, mikäli käytössä on sellaiseen asennukseen sopivat vanteet. Asentaminen tavallisille vanteille sisärenkaallisena onnistuu yhtä lailla.

Renkaan rakenteessa käytetty teknologia ja kulutuspinnan muotoilu antavat Michelin Road Classicille edeltäjäänsä paremman suorituskyvyn kaikilla osa-alueilla. Erityisesti korostuvat renkaan vakaus sekä suoralla että kaarteissa ja erinomainen pito niin kuivalla kuin märällä tiellä. Lisäksi ajomukavuus ja kokonaisvaltainen ajotuntuma ovat paremmat kuin edeltäjällä.

Michelin Road Classic -sarjassa on saatavissa yhdeksän kokoa eturenkaissa ja kymmenen kokoa takarenkaissa.

 

Teksti Erkki Mäki, kuvat Michelin.

Uusi Michelin Road Classic.

Uusi Michelin Road Classic. Tielle vaan.