Vance & Hines valmistaa moottoripyörätarvikkeita kuten pakoputkistoja ja äänenvaimentimia. Jälkimarkkinointiosien asentaminen ja virityspyrkimykset saattavat muuttaa polttoaineen seossuhdetta ja moottorin toimintaa. Helpoin ja varmin tapa saada moottorin tehokartat ja seossuhteet paikalleen on tietenkin ajaa tehonmittauspenkillä varustettuun pajaan, mutta kiinnostava vaihtoehto on hankkia Vance & Hinesin Fuelpak FP3 ja siihen liittyvä älypuhelinsovellus ja tehdä koko homma itse.

Fuelpak FP3:ssa on kaksi osaa: moottoripyörän CAN-väylään liitettävä musta laatikko sekä älypuhelimeen ladattava sovellus, joka on yhteydessä Fuelpakiin Bluetoothin kautta. Sovellus on saatavissa sekä Applen iPhoneille että Android-puhelimille kummankin valmistajan sovelluskaupasta.

Sovelluksen avulla voi seurata moottorin antamaa dataa ajon aikana kuten esimerkiksi moottorin kierroslukua ja akkujännitettä tai polttoaineenkulutusta ja virhekoodeja, tai sylintereiden lämpötilaa, valittua vaihdetta jne.

Fuelpak FP3:n musta laatikko paikallaan.

Fuelpak FP3:n musta laatikko paikallaan.

Mikä tärkeintä, sovelluksen avulla voi kuitenkin säätää moottorin toimintaa, parametrejä ja tehokarttaa - kaikki olennaiset asiat ovat säädettävissä älypuhelimeltasi käsin. Kaasun herkkyyteen asti.

Fuelpakin avulla voit säätää pyöräsi tietokoneen (ECM, Electronic Control Module) toimimaan uusien osien vaatimalla tavalla. Vance & Hinesin sivuilta voit ladata sopivat valmiit kalibrointitiedot tai sitten voit tehdä säädön itse tai käyttämällä laitteen "Autotune"-toimintoa.

Myös moottorin teho- ja vääntökäyrät ovat nähtävissä puhelimen näytöllä - ne eivät olet aivan yhtä tarkkoja kuin tehonsäätöpenkissä, mutta kuten valmsitaja sanoo "niitä on hauska katsoa".

Fuelpak FP3:n hinta Vance & Hinesin sivuilla on 399,99 dollaria. FP3 on saatavissa uudempiin Harley-Davidsoneihin. Täydelliset listat moottoripyöristä ja ohjeet löytyvät valmistajan kotisivuilta.

Sovellus.

Sovellus.