Scrubba mainostaa Mini-versiota seuraavasti: "maailman pienin pesukone muuttui juuri 50 % pienemmäksi ja kevyemmäksi". Scrubba julkisti alkuperäisen pesupussin jo seitsemän vuotta sitten, eli 2012, ja on nyt siis päivittänyt sen.

Ajatus kätevästä pesupussista kuulostaa varsin mielenkiintoiselta moottoripyöräilijänkin näkökulmasta saatikka sitten kenen tahansa pitkiä reissuja kevyin varustein harrastavan retkeilijän mielestä.

Scrubban isomman pesupussin kertasatoa.

Scrubban isomman pesupussin kertasatoa.

Alkuperäinen isompi Scrubba painaa 142 grammaa, ja menee sekin pieneen tilaan. Kokoonkäärittynä mitat ovat 16cm x 6cm x 6cm ja avattuna lattanaksi 54cm x 32cm. Minin vastaavat mitat ovat 70 grammaa, 11cm x 5cm x 4cm kasattuna ja avatttuna 36cm x 23cm.

Siinä missä isommalla pesupussilla pesee kerralla kaksi t-paitaa, kahdet (lyhyet) alushousut ja kahdet sukat, pienempään pussiin mahtuu kerralla kaksi paria sukkia ja kahdet alushousut tai t-paita.

Scrubba

Scrubba käytössä.

Scrubbaa käytetään siten, että sinne laitetaan pestävät vaatteet, pesuaine ja vesi, jonka jälkeen pestään hankaamalla. Pussin sisällä olevat nystyt poistavat liat vaatteista yhdessä pesuaineen kanssa, ja nopean iltapesun jälkeen vaatteet ovat taas aamulla puhtaat ja kuivat.

Scrubban ikkunan kautta voit seurata, että pesutapahtuma etenee halutusti.

Pesupussin idea on tietenkin siinä, että kun voit helposti tarvittaessa pestä vaatteesi, sinun tarvitsee ottaa niitä vähemmän mukaan ja samoin vähemmän raahattavaa. Pätee tietysti varsinkin pitkänmatkan tai useamman päivän pöpelikkömoottoripyöräilyynkin yhtä lailla.

Originalin ja Minin vertailua.

Originalin ja Minin vertailua.

Scrubba voi myös käyttää kuivapussina laittamalla sinne tavaroita, joiden tarvitsee pysyä kuivana, koska se on vesitiivis.

Pussi on tehty kestävästä polyetheristä, elastomeerin kaltaisella aineella päällystetystä nailonkuidusta, ja pesun pitäisi kestämän vain kolme minuuttia. Valmistaja väittää, että Scrubballa peseminen on kaksi kertaa tehokkaampaa kuin käsinpesu ja suorituskyky samaa luokkaa pesukoneen kanssa.

Ominaisuudet.

Ominaisuudet.

Scrubba Minin rahoituskierros on menossa Kickstarterissa, ja sieltä sen saa noin 25 euron hintaan. Jos haluaa ostaa Minin ja Originalin samalla kertaa, hinta on 57 euroa, ja postikulut, noin 7,5 euroa päälle. 

Scrubban sisuskalut.

Scrubban sisuskalut.

Scrubba kertoo, että sen alkuperäisellä pesupussilla on maailmalla jo noin 140 000 käyttäjää. Ja ilmeisesti tuote on hyvä, sillä Minikin on jo onnistunut keräämään rahoitusta monikertaisesti yli alkuperäisen tavoitteen. Tällä hetkellä koossa on 909:ltä tuotteen haluajalta kerätyt 36 790 dollaria, kun alkuperäinen tavoite oli 5146 dollaria. Kampanjaa on vielä jäljellä 22 päivää, ja tuotteen pitäisi olla tilaajilla elokuun 2019 mittaan.

Scrubba matkalla - puhtaat vaatteet?

Scrubba matkalla - puhtaat vaatteet?

Scrubban kotisivuille pääset tästä ja Kickstarter-sivulle tästä.