Suvirallissa oli aistittavissa hyvä tunnelma heti paikalle saapuessamme. PöhheikköPohheemien jäsenenistä koostuva bändi piti tapahtuman rock-henkeä yllä. Osa oli teltoilla lepäämässä, mutta sauna oli jo lämpimänä. Säräisniemen omassa ravintolassa oli tarjolla kotiruokaa, eikä janoisiakaan jätetty pulaan.

Hartsa oli tullut Mäntsälästä ensimmäistä kertaa Suviralliin.

– Kaksi viikkoa sitten päätettiin kaverin kanssa lähteä tänne. Säätietoja tarkastellessani toivoin viimeiseen hetkeen asti, että kaveri peruisi ja ehdottaisi, ettei lähdettäisikään, mutta hyvä että lähdettiin. Yli puolet matkasta ajettiin sateessa, mutta kun sade lakkasi ja tie alkoi kuivumaan, niin fiilis rupesi paranemaan, Hartsa iloitsi.

Keskimäärin 5 rallia kesässä 13 vuoden ajan kiertänyt Hartsa omistaa tällä hetkellä kaksi moottoripyörää: -95 vuosimallin Indianin ja -85 vuosimallin H-D FXR:n, jolla ottaa ensituntumaa H-D-maailmaan. Hartsa kehui vuolaasti Suvirallin tunnelmaa.

Jukka Savolainen (kuvassa vasemmalla) ja Timo Huttunen Iisalmesta.

Jukka Savolainen (kuvassa vasemmalla) ja Timo Huttunen Iisalmesta.

Moto Guzzi California Jackal kiidätti puolestaan Jukka Savolaisen Suviralliin Iisalmesta.

– Oli lähdettävä, kun tytär halusi tänne tulla, joten tulin sitten hänen kanssaan. Nykyään "vain" noin 15 000 kilometriä kaudessa ajava Jukka Savolainen palasi äskettäin vajaat kaksi viikkoa kestäneeltä ajoreissulta Novgorodista.

– Heti maaliskuussa otan aina Guzzin käyttöön ja ajan ainakin lokakuulle asti. Nykynuorison tulisi enemmän telttailla ja kiertää tämmöisiä hyviä ralleja, iisalmelainen painottaa.

Jukka ja Guzzi.

Jukka ja Guzzi.

Timo Huttunen tuli myös Iisalmesta. Hänkin on ensikertalainen Suvirallissa.

– Iisalmessa ei ollut oikein mitään meininkiä, niin päätin tulla tänne viettämään juhannusta. Se oli hyvä päätös. Aika vähän tulee ralleja kierrettyä, vain noin 1-2 kesässä. Viime kesä jäi kokonaan väliin, mutta sen korvasi kaverin kanssa tehty pidempi reissu Norjassa, kymmenen vuotta moottoripyöräilyä harrastanut ja nyt Aprilia Dorso Durolla Suviralliin saapunut Huttunen kertoi.

Timo ja 1200-kuutioinen Aprilia Dorso Duro.

Timo ja 1200-kuutioinen Aprilia Dorso Duro.

Heikki ja Sinikka Jalasjärveltä, Katja ja Juha Kouvolasta sekä Tapsa Kurikasta nauttivat juhannuspäivän aurinkoisesta säästä. Katja ja Juho ovat Suvirallin konkareita.

– Olemme olleet jokaisessa järjestetyssä Suvirallissa. Tämä on ehdottomasti paras Suomessa järjestettävä ralli. Paikka on todella hieno täällä Oulunjärven rannalla, Suvirannan leirintäalue tarjoaa optimaaliset olosuhteet ja tunnelma on aivan mahtava. Suosittelen ehdottomasti tätä kaikille, Katja hehkuttaa.

Heikki ja Sinikka Jalasjärveltä, Katja ja Juha Kouvolasta sekä Tapsa Kurikasta: rock'n roll -meininkiä.

Heikki ja Sinikka Jalasjärveltä, Katja ja Juha Kouvolasta sekä Tapsa Kurikasta: rock'n roll -meininkiä.

Samanlaista positiivista hehkutusta tuli Lumijoelta paikalle saapuneelta Ylermi "Ykä" Rajakankaalta.

Keväällä kolmannen Kärpät-Tappara -pelin finaaliottelun erätauolla morsiota kosinut Ykä ei sanojaan säästellyt kehuessaan Suvirallia.

Ylermi 'Ykä' Rajakangas Lumijoelta.

Ylermi 'Ykä' Rajakangas Lumijoelta.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun osallistun mihinkään tämän tyyppisiin ralleihin. Olen toiminut muun muassa useissa isoissa tapahtumissa turvallisuuspäällikkönä, ja töitä on vähän joka saralla niin paljon, ettei ole ollut juuri vapaa-aikaa. Nyt kun kerrankin tuli vapaa viikonloppu meille molemmille ja on moottoripyörä niin päätettiinkin tulla tänne Suviralliin.

Toki osa ihmisistä tykkää isoista tapahtumista, mutta täällä on aivan mahtava kotoinen meininki. Paikalla on nyt noin 60 henkilöä, mutta vaikka tänne tulisi sata lisää, niin silti ei olisi ahdasta. Täällä on hieno lämmin tunnelma ja ihmiset ovat rennon iloisia ja järjestelyt ovat toimineet loistavasti. Voi kunnolla rentoutua ja nauttia hyvästä seurasta.

Aurinkoisessa säässä saimme mekin jatkaa matkaamme. Kiitos myös PöhheikköPohheemeille, jotka pitivät meistäkin hyvää huolta lyhyen vierailumme ajan.